Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 17 de novembre del 2008

Consens ADIGUI-EASD de diabetis tipus 2

Font Hemos leido




Consens ADIGUI-EASD de diabetis tipus 2

El primer consens American Diabetes Association (ADIGUI) i European Association for the Study of Diabetis (EASD) per al tractament farmacològic de la diabetis tipus 2, es va difondre l'agost de 2006 amb gran expectació entre els professionals. La seva actualització el gener de 2008 deixava a les tiazolidindionas marcades per alguns dubtes sobre la seva seguretat i paral·lelament, es produeixen alertes i restriccions d'ús, fixades per algunes Agències de Medicaments, entre d'altres l'AEMPS.
Ara, es publica anticipadament en Diabetis Care l'últim consens de desembre 2008, on ambdues societats es posicionen clarament sobre alguns dels medicaments de recent comercialització, fins a la data coberts per un interrogant.
Tenim una una presentació-resum que es pot descarregar amb els aspectes pràctics més importants d'aquest consens i es compara amb altres algoritmes de decisió, com el publicat aquest any per la Canadian Diabetes Association o el vigent de la Consellería de Sanitat de la Comunidad Valenciana del 2006, que potser s'hauria de revisar.
Dades a destacar del document:
Objectiu de control glucèmic clar: <7>
Pautes d'inici i titulació de metformna i d'insulina
Inici del tractament amb canvis d'estil de vida i metformina
Quan els objectius glucèmics no s'aconsegueixin, afegir medicació i canviar a nous règims.
No esperar que "San Glucemín el resolgui.
En pacients que no aconsegueixin els objectius, afegir insulina tempranamente.
Rebuig total de la rosiglitazona
De moment, fins que no es conegui millor el seu perfil, no recomanen Glinidas (nateglinida, repaglinida) o DPP-4 (vildagliptina, sildagliptina)

Més informació: http://www.hemosleido.es/?p=452