Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 22 d’agost del 2018

El maletí del Metge de Família del segle XXI




El nou maletí del metge/ssa de familia del segle XXI es un concepte innovador.

El passat mes de maig del 2018, al 38º congrés de la Semfyc, vaig poder presentar i mostrar aquest concepte en un taller interactiu.




En el futur, la medicina haurà d'assimilar que el pacient ja no és un element passiu sinó que disposarà d'elements que interaccionaran amb el nou maletí del metge: multiples sensors cardíacs, detector de venes amb sistema infrarojos, dermatoscopis per fer teledermatologia, sensors intel·ligents, fonendoscopis digitals, nous otoscopis, tensiòmetres, ECG de petit tamany i connectats al mòbil, ecògrafs portàtils, drones ambulància, glucòmetres sense punció, espiròmetres de smartphone, etc. 

L'extensió de l'ús d´ecògrafs per part dels Metges de Família d´Atenció Primària i la incorporació d´aquesta activita als equips, pot reduir les derivacions dels pacients fins a un 80%, augmentant d'aquesta manera la capacitat resolutiva en una primera consulta.

La pregunta que ens fem: ...és necessari continuar tenint els actuals dispositius mèdics, o podrien ser substituir per eines més fiables i precises per millorar la capacitat de resolució? un aspecte clau en la millora de les bones pràctiques en medicina de família.


Per saber i aprofundir més en aquest concepte, deixo les dues entrevistes que m'han fet així com una invitació a tots els professionals sanitàris que estiguin interessat a assistir al proper Congrès d´Healthio d'aquest octubre on intentaré seguint exposant els avenços que hem tingut en els darrers mesos.



 .





.