Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimecres, 14 de gener de 2009

Guies pel maneig de la malaltia crònica renal

A l'edició del 18 de novembre de la CMAJ hi ha una guia clínica titulada Guies per al maneig de la malaltia renal crònica per by Adeera Levin, MD, Brenda Hemmelgarn, MD PhD, Bruce Culleton, MD MSc, et alii de la Societat Canadenca de Nefrologia que comença: "S'estima que la malaltia renal crònica afecta entre 1,9 i 2,3 milions de Canadienses. Això constitueix un problema de Salut Pública.

La Insuficiència Renal Crònica sovint coexisteix amb malalties cardiovasculars i diabetis i és reconeguda com un factor de risc per a la mortalitat per totes les causes i les malalties cardiovasculars.

"La definició de malaltia renal crònica s'ha simplificat en els últims 5 anys.

Ara es defineix com la presència de dany renal durant un període superior a 3 mesos.

S'estima que la taxa de filtració glomerular menor de 60 mL/min/1.73 m2 es considera anormal per a tots els adults.

Una taxa de més de 60 mL/min/1.73 m2 es considera anormal si s'acompanya d'alteracions del sediment urinari o resultats anormals de les proves d'imatge, o si el pacient ha tingut una biòpsia renal amb anomalies documentades.

Com la presentació d'informes de les estimacions de les taxes de filtració glomerular s'ha tornat més comú, la relativa alta prevalença de la insuficiència renal s'ha fet més evident (és a dir, que es calcula la taxa de filtració glomerular <60>

Per a la revisió completa, faci click aquí.