Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dilluns, 16 de febrer de 2009

Els pacients al lèrgics a la penicil lina poden rebre algunes cefalosporines

Artícle de la Web "3 Clics", de l´Institut Català de la Salut (ICS)
El tractament amb cefalosporines és una alternativa terapèutica adequada en algunes infeccions, tant en atenció primària com a nivell hospitalari. Ara bé el seu ús moltes vegades es veu limitat per l'alta prevalença de pacients que diuen ser al·lèrgics a la penicil·lina.
En aquest treball ens informen que aquestes al·lèrgies no sempre són certes, que el nivell de reaccions creuades entre penicil·lines i cefalosporines és menor del que es pensa habitualment , i a més que aquestes reaccions depenen de la generació de la cefalosporina, essent molt poc freqüents en les 2a i 3a generació.
Per tant l'ús de cefalosporines de 2a i 3a generació en infeccions moderades o greus pot ser una alternativa en aquells pacients on no es demostri un antecedent d'anafilàxia a la penicil·lina.