Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dilluns, 2 de febrer de 2009

Nous medicaments: sempre són millors?

Prescrire mensualment presenta una anàlisi comparativa i metòdica de les dades disponibles sobre els nous medicaments comercialitzats o amb noves indicacions aprovades.

A final de cada any elaboren el seu Palmarès Prescrire amb dues categories principals, "Pilule d'or" i "Tableau d´honneur".


Els guanyadors d'aquest concurs serien aquelles novetats terapèutiques que constitueixen un progrés decisiu per al tractament de determinada patologia per ser més eficaços que els medicaments ja coneguts o per presentar menor incidència o gravetat d'efectes adversos (a igualtat d'eficàcia).

En el 2008, les dues categories han quedat desertes mentre que l'anàlisi de les novetats aparegudes al llarg de l'any va concloure que 23 d'elles no presentaven cap avantatge evident però sí inconvenients segurs o possibles.Font: Sano y Salvo, Marian Lopez Orive