Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 20 d’abril del 2009

Informe d'Infeccions de Transmissió Sexual a Espanya



Informe d'Infeccions de Transmissió Sexual a Espanya

Font: Salud Comunitaria



La Secretaria del Pla Nacional sobre la Sida i el Centre Nacional d'Epidemiologia Epidemiologia del VIH/SIDA presenten l'informe del Grup de Treball sobre Infeccions de Transmissió Sexual a Espanya per al període juliol 2005-2007.


Principals conclusions de l'Informe:
- Els nous diagnòstics de sífilis i infecció gonocócica identificats en els centres participants són principalment homes adults de procedència espanyola i amb estudis secundaris o superiors.

Aproximadament, una tercera part provenen d'altres països, principalment de països de Llatinoamèrica.

- S'observen diferències segons lloc de procedència dels diagnòstics de sífilis i infecció gonocócica en relació amb característiques demogràfiques (edat, sexe, estudis) així com al mecanisme de transmissió i perfil de risc.

- La major part dels diagnòstics d'ITS són realitzats a conseqüència de manifestacions clíniques.

- Al voltant d'1 de cada 5 diagnòstics de sífilis i 1 de cada 4 amb infecció gonocócica presenta a més una altra ITS de forma concurrent, sent les més freqüents la clamidia i el condiloma.

- El 40% dels diagnòstics de sífilis i dels de gonococia tenien antecedents previs d'ITS.

- La coinfecció VIH/sífilis va ser del 21,6% i la de VIH/gonococia del 9,0%, coneixent la major part dels casos el seu estat serològic davant el VIH previ al diagnòstic d'aquestes ITS. Es constaten diferències en la prevalença de coinfecció amb el VIH segons mecanismes de transmissió.

- El mecanisme de transmissió més probable tant de la sífilis com de la infecció gonocócica van ser les relacions homosexuals entre homes, encara que s'observen diferències segons lloc d'origen.

- Un terç dels casos de sífilis i de gonococia en homes que van tenir relacions amb homes s'han transmès només per sexe oral.

- Les situacions de risc més freqüents per a l'adquisició d'aquestes ITS van ser les relacions sexuals amb un contacte esporàdic seguides de la relació amb la parella estable.

Més informació:
http://saludcomunitaria.files.wordpress.com/2009/04/grupotrabajoits.pdf