Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 22 d’abril del 2009

Les begudes amb glucosa milloren el rendiment durant l'exercici físic

Font: AZprensa.


Les begudes amb glucosa milloren el rendiment durant l'exercici físic.




.
.

Segons un estudi recent, es deu que l'exercici activa unes regions del cervell relacionades amb la recompensa i el control motor, d'allà, que millori el rendiment. L'atleta combatrà millor la deshidratació si té a la seva disposició una àmplia varietat de líquids que si disposa només d'aigua.
.
Segons un estudi molt recent de la Universitat de Birmingham, publicat el mes passat en el Journal of Physiology, un grup d'investigadors van mesurar amb ressonància magnètica nuclear l'efecte de begudes dolces sobre el cervell de ciclistes durant un entrenament. Els resultats poden aportar llum per explicar perquè prendre begudes amb glucosa millora més el rendiment físic per prendre begudes dolces però que no contenen glucosa sinó sacarina.
.
Les imatges del cervell mostren que, amb les begudes amb glucosa s'activen unes àrees del cervell diferents i que són les responsables del control motor i la recompensa.
.
Diversos estudis publicats recentment, nacionals i internacionals, ja havien descobert que la diversitat de begudes disponible per a l'atleta (aigua, sucs, refrescs i altres) afavoria la seva millor hidratació i rendiment, durant l'esforç i després de l'exercici però no se sabia el perquè. Quan falta aigua, disminueix la capacitat de rendiment.
.
Tota pèrdua d'aigua no reposada comporta alteracions que no només es manifesta en la disminució del rendiment físic, sinó en l'aparició del risc de sofrir un quadre greu com el cop de calor, quan pugen les temperatures. Una pèrdua del 2% del pes corporal redueix la capacitat de rendiment en valors propers al 30%. Parlar d'ingerir una cosa que restauri les condicions d'homeostasis (tendència del cos a mantenir l'equilibri fisiològic compensant la seva química) després de la realització d'un esforç físic és parlar de reposar tot allò que l'organisme ha perdut durant l'esmentada activitat. En aquest sentit, l'aigua sola, encara que atenua la deshidratació i hipertermia (elevació de la temperatura) que es produeix amb l'exercici físic, no aconsegueix millorar la concentració d'ions perduts durant l'esforç, com van indicar les dades d'un altre estudi realitzat per un grup d'investigadors de la Universitat de Castella-la Manxa.
.
Com a resultat d'aquesta pèrdua de carbohidrats i/o minerals es reduïa la força en les cames dels ciclistes que van participar en l'experiment.



També et pot interessar: