Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 7 d’abril del 2009

Suplements vitamínics per reduir la degeneració macular


Estudis epidemiològics observacionals indiquen una associació directa entre la concentració d'homocisteïna en sang i el risc de Degeneració Macular (DM).


Aquests autors dels EUA van realitzar un estudi aleatori, doble cec, controlat amb placebo incloent 5.442 professionals de la salut, dones 40 anys o més, amb malalties cardiovasculars preexistents o 3 o més factors de risc de malalties cardiovasculars. Es va examinar l'efecte de la combinació d'àcid fòlic (2,5 mg per dia), clorhidrat de piridoxina (vitamina B6 50 mg per dia) i Cianocobalamina (vitamina B12, 1 mg per dia), teràpia per reduir els nivells d'homocisteïna versus placebo.

Van trobar: "Després d'una mitjana de 7,3 anys de tractament i seguiment, hi va haver 55 casos de DM en el grup de tractament combinat i 82 en el grup placebo (risc relatiu: 0,66).

Resultats significatius de DM. Hi va haver 26 casos en el grup de tractament combinat i el 44 en el grup placebo (risc relatiu: 0,59).

Conclusions:
"Aquestes dades d'assaigs aleatoris d'una gran cohort de dones amb alt risc de malaltia cardiovascular indiquen que la suplementació diària amb àcid fòlic, piridoxina i Cianocobalamina pot reduir el risc de DM".

" L'administració de suplements de vitamina realment pot tenir un rol en la prevenció de la DM".
Per al resum complet, feu click aquí.

Arch IM febrer 2009 4 169 (4) :335-341, 23 febrer 2009 © 2009 Associació Mèdica Americana.