Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 19 de maig del 2009

La fibril lació auricular ACxFA s'associa amb el desenvolupament posterior de la malaltia d'Alzheimer






 

La relació té tres explicacions possibles, cadascuna de les quals podria portar a un tractament precoç amb la finalitat de prevenir la demència, va afirmar el Dr T. Jared Bunch, autor de l'estudi i electrofisiològics de Intermountain Healthcare a Salt Lake City.

El seu grup havia de presentar la troballa el divendres a Boston a la reunió anual de la Heart Rhythm Society.
L'estudi va utiltzar dades de 37.000 persones tractades en vint hospitals administrats per Intermountain Healthcare a Utah, Idaho i Wyoming.


Van trobar que els pacients de fibril lació auricular, en el qual les auricules poden tremolar inútilment en lloc de bombar sang, tenien 44 per cent més probabilitats de desenvolupar demència en un període de cinc anys que els que no patien del trastorn.

L'associació va ser particularment potent entre les persones menors de 70 anys.

Les que patien de fibril lació auricular tenien 130 per cent més probabilitats de desenvolupar Alzheimer. I la combinació podria resultar letal.

L'estudi va trobar que les persones que patien de fibril lació auricular i demència tenien 61 per cent més probabilitats de morir durant el període d'estudi de cinc anys.

Estudis anteriors han mostrat que les persones que té fibril lació auricular corren major risc de certes formes de demència. Però aquest és el primer estudi poblacional a gran escala a mostrar una associació amb la fibril lació auricular i un major risc de desenvolupar de l´Alzheimer.

"Encara no podem dir que és causal", va advertir Bunch sobre la relació. "Podem dir que es relaciona a un major risc. El proper pas és avaluar l'associació mecànica, per a comprendre com la una predisposa a l'altra".

Una possibilitat és que tots dos problemes es relacionen amb la hipertensió, que pot causar que la funció cardíaca comenci a deteriorar-, de manera que el flux sanguini al cervell es redueix, privant a les cèl lules cerebrals de sang.

El tractament precoç i intensiu de la HTA pot prevenir la demència.

També és possible que la inflamació es tracti del problema en ambdues afeccions, ja que s'han trobat en ambdós casos indicadors d'una major inflamació, com la proteïna C reactiva.

El tractament amb estatines, que tenen propietats antiinflamatòries o medicaments dirigits directament a la inflamació, podrien ser usats en aquest cas.

"Finalment, diversos estudis han mostrat la presència d'accidents cerebrovasculars subclínic tant en la fibril lació auricular com en la demència", va assegurar Bunch. "Amb el temps, molts accidents cerebrovasculars petits poden causar el dany".


Article per HealthDay. FONTS: T. Jared Bunch, MD, electrophysiologist, and John Day, MD, director, heart rhythm services, Intermountain Healthcare, Salt Lake City; May 15, 2009, presentation, Heart Rhythm Society annual meeting, Boston