Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 4 de juny del 2009

El Te verd o negre redueix el risc d´accidents cerebrovasculars




Per avaluar si el consum de te verd o negre redueix el risc d'accident cerebrovascular investigadors de Los Angeles, Califòrnia, van realitzar una metaanàlisi d'estudis sobre l'accident cerebrovascular i el consum de te en els éssers humans.

Es van trobar 9 estudis amb 4.378 accidents cerebrovasculars entre 194.965 persones les dades de les quals van poder ser combinades.

Es va avaluar l'heterogeneïtat i es va calcular l'efecte resum estimat associat amb el consum de =3 tasses de te (verd o negre) per dia utilitzant d'efectes aleatoris i els models d'efectes fixos per als estudis homogenis.

Van trobar que, amb independència del seu país d'origen, les persones que es consumin =3 tasses de te per dia tenien un 21% menor risc d'accident cerebrovascular. La proporció de l'heterogeneïtat no s'explica només per casualitat i va ser del 23,8%.

Conclusions:

Els investigadors van concloure: "Encara que un assaig clínic aleatori seria necessari per confirmar l'efecte, aquest metanálisis suggereix que el consum diari de verd o te negre equivalent a 3 tasses per dia podria prevenir l'aparició d'accident cerebrovascular isquèmic".

És és necessari trobar estudis de major qualitat abans de poder assolir una conclusió.

Per al resum complet, faci click aquí.


Stroke 2009; 40: 1786. © 2009 American Heart Association, Inc.