Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

divendres, 14 d’agost de 2009

Fosamax (Acid Alendrónic) davant la justícia americana per prop de 900 casos de osteonecrosis de mandíbula
El 6 d'agost s´ha publicat en la pàgina web de la British Medical Journal un article per Ray Moynihan amb les qüestions relacionades amb la demanda presentada a Merck per més de 850 pacients afectats pel Fosamax (Àcid Alendrónic), el fàrmac de classe dels bifosfonats, àmpliament prescrit en el tractament i la prevenció de l'osteoporosi.
 
 
 
 

L'article es titula "Efectes secundaris: la batalla del popular Fosamax irrompre en el tribunal": BMJ 2009; 339: b3155 - doi: 10.1136/bmj.40024.494213 4 D.Ara fa un any comentàvem la notícia:


Efectes secundaris dels BifosfonatsL'augment de pacients amb complicacions osteonecróticas bimaxil·lars que estan o han estat en tractament amb bifosfonados (BF) per patologies com a mieloma múltiple, tumorals, metàstasi hipercalcemias osteolíticas en ca. de mama i pròstata, prevenció i tractament de l'osteoporosi i malaltia de Paget.

"Han de realitzar tractament orodental preventiu abans d'iniciar els bifosfonats".

"A l'inici els pacients, hauran d'acudir abans al seu odontoestomatólogo, ja que realitzant els tractaments profilàctics que s'indiquen poden evitar-se complicacions greus de reabsorció òssia bimaxil·lar".
Deixo el document: " DIAGNÒSTIC, PREVENCIÓ I TRACTAMENT DE L' DELS MAXIL·LARS PER OSTEONECROSIS BISFOSFONATOS. RECOMANACIONS DE LA SOCIETAT ESPANYOLA DE CIRURGIA ORAL I MAXIL·LOFACIAL (SECOM)*

Més informació:
http://www.agemed.es/actividad/alertas/usoHumano/seguridad/bisfosfonatos.htm


Revisión sistemàtica a annals of internal medicine: (http://www.annals.org/cgi/content/abstract/144/10/753%29 i el australian prescriber (http://www.australianprescriber.com/magazine/30/4/96/7/%29

Més Bibliografia:
Tarassoff P, Hei Y-J. Osteonecrosis of the jaw and bisphosphonates. Nengl J Med 2005: 353:101-102. Correction. ibid; 2728

3 comentaris:

Arthur ha dit...

What the hell!!! with osteonecrosis, I'm really scared about that picture, hey do you have a place to get Viagra Online Prescription or other safe meds without the risks of fosamax.

Carmina ha dit...

Fosamax causa la forma más desagradable de Osteoporosis que he visto.

carmen ha dit...

el proximo miercoles 3 de noviembre 2010 se celebrará un juicio en Madrid por la necrosis en el maxilar y rotura del femur, causados por Fosamax, sin que en el prospecto pusiera advertencia alguna