Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimecres, 12 d’agost de 2009

Maneig de la Hipertensió utilitzant teràpia combinada


En l'edició de maig de l'Am Fam Physician hi ha una revisió clínica titulada Maneig de la Hipertensió utilitzan teràpia combinada per Jennifer Frank MD.

La teràpia combinada per a la hipertensió amb diferents agents antihipertensius o amb pastilles amb dosi combinada ofereix el potencial per disminuir la pressió arterial més ràpidament, obtenir la meta de la pressió arterial i disminuir els efectes adversos.

Els antihipertensius de diferents classes poden compensar les reaccions adverses dels altres, tal com un diürètic disminueix l'edema secundàriament ocasionat que ocorre amb el tractament amb un bloquejador dels canals del calci.

La majoria dels pacients amb hipertensió requereixen més d'un agent antihipertensiu, especialment si tenen comorbiditat.

Malgrat que les Guies del Joint National Committee recomanen el tractament amb diürètic com a agent farmacològic inicial per a la majoria dels pacients amb hipertensió, la presència de" indicis convincents "poden suggerir el tractament amb fàrmacs antihipertensius que demostrin un benefici en particular en la prevenció primària o secundària.

Les recomanacions específiques inclouen el tractament amb inhibidors de l'enzim convertidora de l'angiotensina, bloquejants dels receptors de l'angiotensina, diürètics, betabloquejants, antagonistes de l'aldosterona o per a pacients hipertensos amb insuficiència cardíaca.

Per als pacients hipertensos amb diabetis, el tractament recomanat inclou diürètics, betabloquejadors, inhibidors de l'enzim convertidor de l'angiotensina, bloquejadors dels receptors de l'angiotensina, i / o bloquejadors dels canals de calci.

El tractament recomanat per a pacients hipertensos amb major risc de malaltia coronària inclou diürètics, betabloquejants, inhibidors de l'enzim convertidor l'angiotensina i / o bloquejador dels canals de calci.

Les guies del Joint Nacional Committee recomanen els betabloquejants, inhibidors de l'enzim convertidor de l'angiotensina i antagonistes de l'aldosterona per als pacients hipertensos després d'infart de miocardi; inhibidors de l'enzim convertidor d'angiotensina i bloquejadors de receptors de l'angiotensina per als pacients hipertensos amb insuficiència renal crònica, i diürètic i inhibidors de l'enzim convertidor de l'angiotensina per a la prevenció de l'accident cerebrovascular recurrent en pacients amb hipertensió.

Revisió complerta:
aquí.

Am Fam Physician 77(9):1279-1286, 1289 © 2008 American Academy of Family Physicians

Jennifer Frank MD.