Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 11 d’agost del 2009

Pandemia de Grip AH1N1. Un missatge pel Sentit Comú.















Una informació, mal utilitzada, atemoreix a la població i pot provocar que es vagi sense control a les guàrdies hospitalàries, consultoris, centres de salut i a l´atenció continuada fins i tot, fer col lapsar aquests serveis amb consultes per refredats i símptomes lleus de grip.

Necessitem potser "més fusta" en aquesta guerra, i començar a imposar una mica de sentit comú, cada vegada més necessaris, però això sí, menys titulars als diaris i menys diners als laboratoris.

Us deixo un video molt interessant sobre la Pandemia de Grip A, dos excel.lents articles del Dr. V. Baos :
http://vicentebaos.blogspot.com/2009/08/en-primera-linea-contra-los-virus.html
http://vicentebaos.blogspot.com/2009/08/aprendiendo-de-la-experiencia-britanica.html


Un article de com el terrorisme informatiu per part d'alguns mitjans de comunicació poden donar una incorrecta informació i provocar alarmisme injustificat:
. Multitut de diaris reprodueixen una notícia de Suïssa on es relata que un metge de l'Hospital de Lausana, en tornar de les seves vacances, va desenvolupar un quadre de grip A. Encara estant amb febre, el metge va anar a treballar i va contagiar? a diversos col·legues i pacients.(Font :el Supositorio)







Un document, senzill però molt clarificador pels usuaris i realitzat per un gran metge, el Dr. Gérvas.:
"La pandèmia de grip A (grip porcina, o grip mexicana) pot portar al col lapse dels serveis sanitaris en l'hivern de 2009. Tanmateix, la grip A té menys gravetat i mortalitat que la grip de tots els anys (la grip estacional). Convé fer el de sempre, no vacunar i no prendre més medicaments que els necessaris per calmar les molèsties. En aquest text es repassa la qüestió amb arguments per tranquil. litzar i posar una mica de sentit comú. "
Grip A, paciència i tranquil litat. Gervàs, J. Ago. 2009.

Traducció del mateix text al francès en Pharmacritique, pàgina web que analitza les relacions entre indústria farmacèutica, medicina i usuaris des d'un punt de vista crític.

Mireu la carta:








Interessant vídeo documental de Julián Alterini sobre el que està ocult després de la grip A. Potser una mica alarmista o "conspiranoico", però sens dubte molt ben realitzat i amb capacitat per a fer pensar.


El video és font del "bálsamo de fierabrás"

i unes reflexions del Dr. Simó de Valencia:


http://www.levante-emv.com/salud-vida/2009/08/11/pandemia/620164.html



1 comentari:

Vicente Baos ha dit...

Gracias por la referencias.
Un cordial saludo