Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 29 d’octubre del 2009

Les gotes oculars amb timolol no incrementen el risc que el nadó presenti un baix pes












D'acord amb els resultats d'un estudi dut a terme per investigadors de l'Hospital Clínic Universitari de Taipéi (Taiwan) i publicat en últim número de la revista Journal of Ophthalmology (2009; 93: 1283-1286), les embarassades amb glaucoma poden usar gotes oculars amb timolol, ja que no incrementen el risc que el nadó presenti un baix pes al néixer.

Concretament, els autors, dirigits pel Dr. Jau-Der Ho, van avaluar la relació entre l'ús de fàrmacs per tractar el glaucoma en l'embaràs i el risc de tenir un nadó de baix pes al néixer. I és que com refereixen al seu article, "en alguns casos, l'embaràs influeix sobre el glaucoma i el seu maneig en la gestació és un desafiament".

L'estudi en va incloure 244 d'embarassades a les quals se'ls havien indicat gotes oculars per controlar el glaucoma durant l'embaràs. Se les va comparar amb 1.952 d'embarassades seleccionades aleatòriament amb característiques similars, però que no van usar gotes per tractar el glaucoma.

La majoria de les dones (el 77,5%) tractades amb gotes oftalmològiques per controlar el glaucoma van rebre b-b, cas de timolol maleato.
L'equip va trobar que el 10,7% de les embarassades tractades amb un fàrmac per a glaucoma va tenir un bebè amb baix pes en néixer, a diferència del 6,2% de les embarassades del grup de control.
Després d'ajustar factors que influirien sobre els resultats, no hi va haver diferències significatives en el risc de tenir un bebè amb baix pes en néixer entre les futures mares a qui se'ls va indicar usar o no gotes amb el b-b.

Com refereixen els investigadors, sí que es van trobar diferències significatives amb les gotes d'altres tipus de fàrmacs, arribant fins i tot a duplicar-se el risc de tenir un bebè amb baix pes en néixer.

"Les dades suggereixen que els betablocadors d'ús tòpic podrien ser fàrmacs de primera elecció per al tractament mèdic del glaucoma en embarassades. Tot i així, per considerar-los completament segurs en l'embaràs, s'haurien de tenir en compte altres efectes adversos per al bebè i la mare", va concloure el Dr. Ho.

Més informació: