Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dilluns, 30 de novembre de 2009

Avaluació de la Pregabalina en el dolor neuropàticResum:
Els estudis amb pregabalina en dolor neuropàtic perifèric han mostrat una eficàcia superior a placebo, però no s'han publicat estudis davant d'altres alternatives terapèutiques.
.
.
1.- En l'únic estudi comparatiu (no publicat) es va mostrar inferior a amitriptilina.

2.- Els efectes adversos més freqüents són mareig i somnolència, generalment dosi dependents.

3.- El seu cost és superior als tractaments amb amitriptilina i gabapentina (trenta-i-cinc vegades i dues vegades superior, respectivament).


Lloc en terapèutica:

1.- Pregabalina ha demostrat eficàcia front a placebo en el dolor per neuropatia diabètica i en la neuràlgia postherpètica, encara que no disposa d'estudis a la restade neuropaties.2.- Es disposa d'un assaig davant amitriptilina, en què aquesta ultima resulta més eficaç, però no s'han realitzat estudis comparatius directes amb gabapentina-amb la qual està farmacològicament relacionada o altres tractaments considerats de primera línia.


3.- Així doncs, no està justificat l'ús de pregabalina, ja que no ha demostrat més eficàcia o seguretat que amitriptilina o gabapentina.


.
.