Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 20 de novembre del 2009

Recomanacions i Evidències del Col.legi Americà de obstètrica i ginecològica (ACOG) .


" Les dones han de tenir la seva primera detecció de càncer cervical als 21 anys i poden ser controlats de nou, amb menys freqüència del que es recomana," d'acord a l'evidència recentment revisat basat en les directrius publicades avui pel Col.legi Americà de obstètrica i ginecològica (ACOG) .
.
"La majoria de les dones menors de 30 anys haurien de sotmetre's a una exploració cervical una vegada cada 2 anys, en lloc d'anualment, i els 30 anys d'edat o més poden ser controlats de nou una vegada cada 3 anys. "
.
.
Les taxes de càncer cervicouterí han caigut més del 50% en els últims 30 anys als Estats Units a causa de la utilització generalitzada de la prova de Papanicolau. La incidència de càncer de coll uterí va disminuir de 14,8 per cada 100.000 dones el 1975 a 6,5 per cada 100.000 dones el 2006.
.
.
La Societat Americana del Càncer estima que hi haurà 11.270 nous casos de càncer cervical i morts per 4.070 als EUA el 2009.
.
La majoria de les morts per càncer cervical en els Estats Units es troben entre les dones que són examinades amb poca freqüència o sensa cap revisió.
.
"La tradició de fer una prova de Papanicolau cada any no ha estat recolzat per l'evidència científica recent", diu Alan G. Waxman, MD, de la Universitat de Nou Mèxic, Albuquerque, que dirigeix el document elaborat pel Comitè de ACOG.
.
.
"Una revisió de l'evidència fins a la data d´avui, demostra que el cribratge a intervals menys freqüents prevé el càncer cervical igual de bé, ha disminuït els costos, i evita intervencions innecessàries que podrien ser perjudicials".
..
La ACOG recomana ara que les dones d'edats de 21 a 30 es projectaran cada 2 anys en lloc d'anualment, utilitzant l'estàndard de Papanicolau.
.
.
Les dones majors de 30 anys que han tingut 3 resultats consecutius negatiu de les proves de citologia cervical poden fer-se un exàmen una vegada cada 3 anys.
.
.
Hi ha dones amb certs factors de risc que poden necessitar una detecció més freqüents, incloent-hi aquells que tenen VIH +, immunodeprimides, amb exposició a dietilestilbestrol (DES) a l'úter, o han estat tractades per neoplàsia intraepitelial cervical (NIC) 2, CIN 3, o càncer cervical.
.
.
Encara que la taxa d'infecció per VPH és alta entre els adolescents sexualment actius, el càncer invasor de coll uterí és molt rara en dones menors de 21 anys d'edat.
.
.
El sistema immunològic elimina la infecció per VPH en 1 a 2 anys entre la majoria de dones adolescents.
Degut a que el coll uterí adolescent és immadur, hi ha una major incidència de VPH relacionats amb les lesions precanceroses. No obstant això, la gran majoria de les displàsies del coll uterí en adolescents es resolen per si sols sense tractament.
.
.
Un augment significatiu en els naixements prematurs ha estat recentment documentat entre les dones que han estat tractats amb els procediments d'escissió de la displàsia. "Els adolescents tenen la majoria dels seus anys de fertilitat per davant d'ells, així que és important per evitar procediments innecessaris que afecten negativament el coll de l'úter," diu el Dr Waxman.
.
"La detecció del càncer de coll uterí en adolescents només serveix per augmentar la seva ansietat i ha portat a l'ús excessiu dels procediments de seguiment d'una cosa que normalment es resol per si mateix."
.
.
La sistemàtica de la prova de citologia cervical s'ha d'interrompre en les dones (independentment de l'edat) que han tingut una histerectomia total per raons no canceroses, sempre que no tinguin antecedents de CIN d'alt grau.
.
.
"És raonable deixar de detecció de càncer cervical a l'edat de 65 o 70 anys entre les dones que tenen 3 o més resultats negatius a la citologia i no hi ha resultats anormals en els últims 10 anys.
.
El ACOG també recomana que les dones que han estat vacunades contra el VPH han de seguir les pautes de detecció igual que les dones no vacunades.
.
.
Més informació:
.
.
Les directrius actualitzades, "Citologia Cervical Screening", serán publicades a l'edició de desembre a Obstetrics & Gynecology.
.
FONT: Col.legi Americà de Obstètrica i Ginecològica
.
.