Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 11 de febrer del 2010

Arriba el DSM-5!


El DSM es renova!!!





Algunes de les novetats i crítiques que té:

  1. De moment, "l'addicció a Internet" es queda fora per falta de suficients evidències
  2. En les parafilies sexuals s'inclouen el frotisme, voyerisme o el desig coercitiu
  3. S'elimina el terme 'retard mental' pel de 'discapacitat intel·lectual'
  4. Els trastorns de l'alimentació ocupen una atenció especial

Trastorn de l'humor amb disfòria, dificultats d'aprenentatge o desig sexual coercitiu continuat..... Aquestes són algunes de les noves etiquetes que inclou l'última edició del manual de Psiquiatria per excel·lència, la cinquena edició del DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) que ha avançat l'Associació Americana de Psiquiatria.

L'última versió dels trastorns mentals era de l'any 1994 i era àmpliament esperada per la comunitat científica.

De moment, la nova classificació (que sotmetrà a un debat públic a partir del pròxim 20 d'abril), encara ha de ser reavaluada i estudiada pels especialistes al llarg dels pròxims dos anys, de manera que no serà considerada oficial fins a maig de l'any 2013.

Per a alguns professionals, el DSM 5 simplifica alguns trastorns mentals, agrupant-los en categories més àmplies i clares.

Per als més crítics, al contrari, medicalitza algunes conductes que no tenen per què representar un trastorn mental necessàriament.

Alguns metges diuen que certs trastorns que recull el manual suposen una forma d'estigma i poden portar moltes persones a prendre medicació innecessàriament.

De fet, el DSM5 no és una "llistat de patologies", sinó que la seva publicació té enormes implicacions per a investigadors, companyies farmacèutiques, companyies d'assegurances mèdiques, polítics i pacients.

Com assenyala el diari 'The Washington Post ', els dos pròxims anys de debat fins a la seva publicació definitiva podrien suposar un moviment de milers de milions de dòlars al sector.

Entre les novetats més destacables hi ha la definició d'una categoria de 'trastorns de l'espectre autista', en la qual s'inclouran tant l'autisme pròpiament dit com altres varietats properes, com la síndrome d'Asperger; o l'anomenat 'trastorn d'alteració de l'humor amb disfòria', que podria aplicar-se a nens amb fortes rebequeries i canvis d'humor que fins ara eren diagnosticats com a bipolars.

Fins ara, aquest error de diagnòstic feia que molts nens fossin tractats amb potents medicaments antipsicòtics, poc eficaços en realitat per al seu problema, quan podrien benefiarse més d'una teràpia del comportament com a primera línia.

Un dels canvis lingüístics més importants del nou manual contempla canviar el terme 'retard mental' per l'altre més políticament correcte 'discapacitat intel·lectual'; mentre que de moment l'addicció a Internet es queda fora de la categoria de 'conductes addictives' perquè els especialistes consideren que no existeixen de moment suficients evidències per considerar-ho un trastorn.

Al terreny de les anomalies sexuals, s'inclou el 'trastorn hipersexual', el desig basat en la coacció a altres persones o el trastorn de penetració (caracteritzat per les dificultats i ansietat a l'hora de completar el coit vaginal).

A més, s'enumera una llarga llista de parafilies i desviacions sexuals, com al frotisme (que es defineix com un desig prolongat més de sis mesos d'obtenir plaer fregant els genitals amb una altra persona sense el seu consentiment), el voyerisme, sadisme, masoquisme o fetitxisme; així com els trastorns d'identitat de gènere.

Us deixo la versió esborrany en anglès: Document .
.
.

.