Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 23 de març del 2010

Dispensació il·legal d'antibiòtics?



Les lleis vigents a l'estat espanyol prohibeixen la venda d'antibiòtics sense una prescripció mèdica!
.
.
Amb l'objectiu de quantificar el percentatge d'antibiòtics venuts a les farmàcies de Catalunya sense prescripció mèdica es va realitzar un estudi prospectiu en el que diversos actors simulaven 3 casos clínics diferents (infecció urinària, mal de coll i bronquitis aguda) durant el període gener-maig 2008.
.
.
Resultats
1.- Es varen visitar un total de 197 farmàcies. Es varen vendre antibiòtics en 55 de 69 farmàcies (79,7%) quan es va simular una infecció urinària, en 24 de 69 farmàcies (34,8%) quan es va simular un mal de coll i en un 16,9% de les farmàcies quan es va simular una bronquitis aguda.
.
2.- Entre les farmàcies que varen vendre antibiòtics, els farmacèutics varen explicar la freqüència diària en un 84,3% i la durada del tractament en un 68,7%.
.
3.- Varen preguntar sobre al·lèrgies només en un 16,9%.
.
4.- De les 108 farmàcies que no varen vendre antibiòtics, només un 52,8% va explicar els motius (raons d'assistència sanitària o per evitar resistència als antibiòtics).
.

Repercussions en la pràctica clínica
1.- La venda d'antibiòtics sense prescripció mèdica, tot i que és il·legal, continua fent-se a l'estat espanyol.
.
2.- Els pacients haurien de saber que la venda d'antibiòtics over the counter i l'automedicació amb antibiòtics té importants repercussions negatives en el desenvolupament de resistències i això pot perjudicar-lo seriosament en un futur.
.
.
Font: 3clics
Article original
Llor C and Cots JM. The sale of antibiotics without prescription in pharmacies in Catalonia, Spain. Clinical infectious diseases : an official publication of the Infectious Diseases Society of America. 2009 May 15; 48 (10) :1345-9.
.
.