Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 24 de març del 2010

El WPW requereix de controls periòdics!

És important recordar que el diagnòstic d´una preexcitació ventricular tipus WPW sempre requereix de controls periòdics.
.
.
.
.
El TSJ de Catalunya ha reduït la condemna al Servei Català de la Salut de 600.982 euros a 200.000 euros en el cas d'un menor que és trova en coma irreversible.
.
.
.
.
El tribunal Confirma la negligent atenció però Redueix la indemnització en incomplir-se la indicació mèdica de sotmetre el jove a revisions després de diagnosticar-li una patologia cardíaca.

La Sala del Contenciós-administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha estimat parcialment el recurs presentat pel Servei Català de la Salut contra una sentència d'instància que li condemnava a indemnitzar amb 600.982 un jove que està en coma irreversible després de rebre assistència per una parada cardiorrespiratoria.
.
El TSJ de Catalunya ha reduït la indemnització a 200.000 euros, perquè els familiars del jove No van seguir les indicacions mèdiques de portar el seu fill a revisions periòdiques, després que li diagnostiquessin una preexcitació ventricular tipus Wolff Parkinson White (WPW).
.
"S'aprecia ja que una causa externa que ha de moderar les consencuencies d'una negligència en el funcionament de l'Administració Sanitària i que porta a disminuir la indemnització prevista", apunta la sentència.

Diagnòstic
El jove va acudir a una revisió mèdica quan tenia dotze anys, abans de federar-se en els esports de ciclisme i futbol.
.
En el control se li va diagnosticar una preexcitació venticular tipus WPW, asimptomàtica. El facultatiu va aconsellar als seus pares sotmetre el menor a controls periòdics de cardiologia, una afirmació que els familiars del jove No han desmentit.
Diversos mesos després, el jove va tornar a acudir al centre amb punxades i va ser enviat a casa sense prescripció.
.
Gairebé un any més tard, el malalt va jugar un partit de futbol i, ja en casa seva, va començar amb un quadre de mareigs, nàusees i vòmits. Els pares van avisar una ambulacia que va arribar mitja hora després i sense l'equipació, ni tècnica ni professional, necessària per mitigar els efectes de l'anòxia.
.
El jove va ingressar en l'hospital i va rebre l'alta cinc mesos després amb el diagnòstic de parada cardiorrespiratoria, síndrome ventricular secundària a WPW i anòxia greu.
.
El TSJ de Catalunya corrobora l'error d'instància en trobar culpable a l'Administració d'una negligent assistència sanitària.
.
El tribunal ha condemnat l'actuació del facultatiu que va atendre al menor i li va diagnosticar la patologia cardíaca, ja que "no consta que informés els pares de la importància de les revisions periòdiques o de les alternatives al tractament (ablació de Haz de Kent), així com la tardança de l'ambulància en arribar i el fet de no comptar ni amb mitjans ni amb professionals per mitigar els efectes de l'anòxia".
.
.