Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 29 de juny del 2010

Condemna per errada en la dosificació de l'anticoagulant



Si se n'hagués prescrit una dosi d'heparina major, l'anticoagulació de la pacient hagués estat adequada!









Sentència d´un jutjat de Santiago de Compostela
Un Jutjat ha condemnat l'Administració per les seqüeles sofertes per una pacient a qui se li va administrar de forma incorrecta la dosi d'un fàrmac anticoagulant.

El Jutjat Contenciós-Administratiu nº 2 de Santiago de Compostela ha condemnat l'Administració per les seqüeles sofertes per una pacient a qui no es va prescriure de forma correcta la dosi d'un anticoagulant després de ser diagnosticada d'una fractura de pertrocantèrea de maluc.
.
La pacient prenia previament anticoagulants.
Els facultatius resposables van acordar la instauració d'un tractament conservador, suspenent l'administració de l'anticoagulant per un altre amb la mateixa finalitat, però en menor dosi a què habitualment prenia la malalta.

Malgrat el canvi de medicació, no es va realitzar control de coagulació i la pacient va ingressar als pocs dies en urgències amb una embòlia a l'artèria cerebral mitja esquerra que li ha ocasionat una hemiplegia dreta i una afàsia motora.

Dany evitable
La sentència, afirma que la supressió de l'anticoagulant i l'administració d'una heparina de baix pes molecular "va provocar que la pacient no estigués degudament anticoagulada, el que va ocasionar l'infart cerebral".

Segons els pèrits, el dany podia haver evitat-se "d'haver-se prescrit a la malalta una dosi d'heparina major, ja que amb ella l'anticoagulació hauria estat adequada".

Comprovada la relació causal entre la incorrecta actuació mèdica i el dany esdevingut, la resolució judicial procedeix a fixar la quantia indemnitzatòria: El jutjat contenciós de Santiago de Compostela concedeix a la pacient una indemnització de 253.891 euros i a la seva filla una altra de 30.000 euros pels danys jurídics.

.
.
.
.