Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 25 de juny del 2010

Nova actualització del NHS sobre la MPOC







.
.
..
.
.
.,.
..
..
..
..
.
El National Institute for Health and Clinical Excellence ha publicat l´actualització de la seva GPC basada en l'evidència de la MPOC.

A més de la GPC en format complet, podem trobar un format resumit, un altre per a usuaris del NHS i material per a la seva implementació (com una eina d'avaluació i una presentació en PowerPoint amb els seus aspectes més rellevants).

La guia està orientada al tractament i cura dels pacients adults amb MPOC en atenció primària i hospitalària.

La GPC està estructurada en 27 apartats, dels quals destaquem:

- Diagnòstic de la MPOC
- Tractament de la MPOC estable (tractament monoterápic inhalat, tractament inhalat combinat, tractament oral, teràpia oral i inhalatoria combinada, oxigenoterapia, ventilació no invasiva, tractament de la hipertensió pulmonar, rehabilitació pulmonar, vacunes i teràpia antiviral, tractament multidisciplinari, exercici i seguiment del pacient amb MPOC) i tractament de les exacerbacions de la MPOC.

.
En quant a les seves recomanacions, fem un resum ressaltant:
1.- El diagnòstic d'aquest malaltia s'ha de recomanar-se en pacients de més de 35 anys amb factors de risc (generalment, tabaquisme) i disnea d'esforç, tos crònica, producció d'esput i freqüents afeccions bronquials en hivern o sibilancies.

2.- La presència d'obstrucció del fluix aeri s'ha de confirmar amb una espirometria postbroncodilatació. Tots els professionals sanitaris implicats en l'atenció dels pacients amb MPOC han de tenir accés a aquesta prova diagnòstica i ser competents en la interpretació dels resultats.

3.- S'ha de promoure l'abandonament del tabac en els pacients amb MPOC com un dels aspectes més importants del tractament.
Així mateix, s'ha d'abordar el tabaquisme en tots els pacients que continuïn fumant, independentment de l'edat i ofertar ajuda perquè deixin de fumar, en qualsevol oportunitat que es presenti.

4.- En persones amb MPOC estable que romanguin simptomàtics o pateixin exacerbacions malgrat l'ús a demanda de broncodilatadors inhalats, s'ha d'ofertar el següent tractament de manteniment:
- si el FEV1 ≥ 50% de l'esperat: un BALD o un anticolinèrgic d'acció llarga.
- Si FEV1 menor del 50 %: un BALD associat a un corticoid inhalat o un anticolinèrgic d'acció llarga.

- Els pacients simptomàtics o amb exacerbacions malgrat prendre un BALD + anticolinèrgic d'acció llarga, són candidats a un tractament combinat d'aquests 3 tipus de fàrmacs, independentment dels valors de FEV1.

5.- S'ha de proporcionar rehabilitació pulmonar a tot pacient que la necessiti.

La rehabilitació s'ha d'ofertar tots els malalts amb MPOC, incloent els que han sofert un ingrés recent a causa d'una exacerbació.

6.- La ventilació no invasiva s'ha d'utilitzar com a tractament d'elecció en la insuficiència respiratòria hipercápnica persistent que no respon al tractament farmacològic.

7.- La freqüència de les exacerbacions pot reduir-se mitjançant un ús adequat de la teràpia inhalada i la vacunació.

8.- Es pot minimitzar l'impacte de les exacerbacions:
- donant pautes d'autoajuda per actuar de forma precoç davant dels símptomes d'una exacerbació
- començant un tractament apropiat amb corticoids inhalats i/o antibiòtics
- utilitzant la ventilació no invasiva quan estigui indicada
- utilitzant esquemes adequats per a una transició hospital-domicili dels pacients, després de l'alta hospitalària.
.
9.- L'abordatge de la MPOC ha de ser multidisciplinari.
.
.



Font d´informació: El rincón de Sísifo.
.
.
.
.

1 comentari:

Ak Sağlık ha dit...

was an article I liked. Thanks for sharing.
tüp bebek