Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 9 de juliol del 2010

Nou Decret de notificació de malalties de declaració obligatòria i brots epidèmics


El Departamento de Salut de Catalunya ha publicat el Decret pel qual es regula el sistema de notificació de malalties de declaració obligatòria i brots epidèmics.

.
.
.
..
El Decret 391/2006, de 17 d'octubre, pel qual es modifica el circuit de les malalties de declaració obligatòria i brots epidèmics al Departament de Salut, s'inclogueren la sífilis, la infecció gonocòccica i el limfogranuloma veneri en la relació de malalties de declaració individualitzada, i la infecció genital per papil·lomavirus humà, l'herpes genital i la infecció per tricomones en la relació de malalties de declaració obligatòria numèrica.
També, coherentment amb els programes d'actuació davant de la rubèola i la parotiditis elaborats pel Departament de Salut amb l'objectiu d'eliminació d'aquestes malalties a Catalunya, i que preveuen la confirmació immediata dels casos sospitosos i l'actuació immediata davant d'un cas confirmat, s'inclogueren aquestes dues malalties en la relació de malalties de declaració urgent.

En aquests moments, la disponibilitat de tècniques d'anàlisi serològic sensibles i específiques per detectar el virus de l'hepatitis C aconsellen revisar el llistat de malalties de declaració obligatòria individualitzada i incloure com a entitat específica l'hepatitis C.

Així mateix, per tal de poder descriure l'epidemiologia de la infecció pel virus d'immunodeficiència humana (VIH), i donar resposta als problemes de salut pública, es considera oportú incorporar la infecció pel VIH com a malaltia de declaració obligatòria individualitzada, amb subjecció a les mateixes especificitats en el circuit de notificació establertes per a declaració de la síndrome d'immunodeficiència adquirida (sida).

D'altra banda, s'aconsella introduir com a entitat específica de declaració el condiloma acuminat com a mesura de vigilància epidemiològica de la infecció genital pel papil·lomavirus humà, i revisar a aquest efecte el llistat de malalties de declaració obligatòria numèrica.

Més informació: Document
.
.
.