Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimarts, 7 de setembre de 2010

Actualització de les indicacions dels hipolipemiants


Resum actualitzat de les característiques d´acció i utilitat clínica dels hipolipemiants
Els hipolipemiantes són un grup heterogeni de fàrmacs que, actuant per diferents mecanismes d'acció, modifiquen les diferents fraccions lipídiques millorant el seu perfil i conduint a una reducció dels esdeveniments cardiovasculars.
.
La seva utilització va sempre acompanyada per la millora dels estils de vida saludables així com la valoració i tractament, si procedeix, d'altres factors de risc cardiovascular.
.
El coneixement adequat de les característiques dels diferents fàrmacs hipolipemiants, de les seves indicacions i contraindicacions, i el reconeixement dels seus efectes secundaris, millorarà l'ús dels mateixos i la consecució dels objectius lipídics prefixats en el pacient.
.
Identificar, valorar i educar especificament al pacient susceptible de ser tractat amb hipolipemiantes, farà que el compliment terapèutic sigui adequat per part del pacient, i més en un procés moltes vegades asimptomàtic i que necessitarà de tractament durant la resta de la seva vida.

Per Serrano Cumplido A.
Especialista en Medicina Familiar i Comunitària.
Centro de Salud de Repelega. Portugalete. Bizkaia

Document

. .