Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 21 d’octubre del 2010

Guia de vacunació antigripal 2010






..
.

Com a novetats d'aquesta guia cal destacar les següents:
1.-El virus A/California/7/2009 (H1N1), com a virus responsable de la darrera pandèmia gripal, passa a formar part de la vacuna antigripal trivalent en substitució de la soca de l’antic virus A (H1N1) estacional, que gairebé no circula.

2.- A les indicacions de vacunació antigripal estacional s’incorpora un nou grup de risc, les persones amb obesitat mòrbida, que ja havia estat inclòs entre els grups als quals s’havia recomanat la vacunació pandèmica.

3.- D’altra banda, com en les campanyes antigripals estacionals precedents, es recomana la vacunació de totes les persones de 60 i més anys d‘edat, a diferència de la recomanació realitzada per a la vacunació pandèmica, que només s’adreçava a les persones amb patologia de base que incrementés el risc de la malaltia.

4.- S’incrementa la disponibilitat de vacunes antigripals adjuvades, per tal de millorar l’efectivitat de la vacunació en les persones amb immunosenescència. Es preveu disposar de 270.000 dosis per a aquesta campanya. Per aquest motiu es recomana prioritzar l’ús de vacunes adjuvades especialment en les persones que viuen en residències de gent gran i en les de 80 o més anys.