Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 23 de desembre del 2010

Resultats dels Antidepressius Tricíclics (ADT) per la profilaxi de migranyes i cefalea tensional



 Bona evidència per al paper dels antidepressius, especialment els tricíclics, en la prevenció de la migranya i la cefalea de tipus tensional.
.
.










Investigadors dels EUA van sotmetren a prova l'eficàcia i els efectes adversos dels antidepressius tricíclics en la prevenció de la migranya, el tipus tensional i cefalea mixta.


Estudi
- Es va realitzar una revisió sistemàtica amb meta-anàlisi, la recerca a Medline, Embase, Registre Cochrane d'Assaigs i PsycLIT.
.
- Es van incloure trenta-set assaigs aleatoris d'adults que rebien tricíclics.
.
- Es va extreure el nombre d'atacs de migranya i el nombre de dies amb mal de cap de tipus tensional, juntament amb la intensitat del mal de cap i l'índex de mal de cap.
.
- Els investigadors van trobar: "Els tricíclics van reduir significativament el nombre de dies amb mal de cap de tipus tensional i el nombre d'atacs de mal de cap de migranya més que el placebo (mitjana de diferència de mitjanes estandarditzades -1,29 i -0, 70), però no en comparació amb els inhibidors selectius de la recaptació de serotonina (-0,80 i 0,20).
.
- L'efecte dels tricíclics es va incrementar amb la durada del tractament. Els tricíclics també tenien més probabilitats de reduir la intensitat dels mals de cap almenys un 50% més que el placebo (risc relatiu: de tipus tensional: 1,41 migranya: 1,80) o inhibidors selectius de la recaptació de serotonina (1,73 i 1,72).
.
-Els tricíclics tenien més probabilitats de causar efectes adversos que el placebo (1,53) i els inhibidors selectius de la recaptació de serotonina (2,22), com sequedat de boca, somnolència i augment de pes, però no van augmentar les taxes d'abandonament escolar (placebo: 1,22, els inhibidors selectius de la recaptació de serotonina: 1,16) ".

Conclusions
-Els antidepressius tricíclics són eficaços en la prevenció de la migranya i mals de cap de tipus tensional i són més eficaços que els inhibidors selectius de la recaptació de serotonina, encara que amb majors efectes adversos.

- L'eficàcia dels antidepressius tricíclics sembla augmentar amb el temps.

.
.
.
.