Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 7 de gener del 2011

Fluoroquinolones i prolongació de l'interval QT


Les diferents fluoroquinolones poden presentar diferents potencials de risc per induir un increment de l'interval QT.

..
A fi d'actualitzar la informació en les fitxes tècniques de les diferents fluoroquinolones, les agències de medicaments europees han dut a terme una nova revisió de les dades disponibles sobre el risc de prolongació de l'interval QT associat a aquests medicaments.

La informació revisada ha estat la procedent d'estudis clínics i no clínics, estudis postautorizació i de notificació espontània de reaccions adverses, disponible per als següents principis actius: .

"enoxacino, gemifloxacino, levofloxacino, moxifloxacino, norfloxacino, ofloxacino, pefloxacino, prulifloxacino i rufloxacino".


La revisió duta a terme ha conclòs que el risc de prolongació de l'interval QT, pot ser diferent per a les diferents fluoroquinolones, establint-se tres nivells de risc segons la informació disponible per a cadascuna d'elles:

1.- Fluoroquinolones amb risc potencial d'induir prolongació de l'interval QT:

. .............bbbbbbbb. "gemifloxacino i moxifloxacino".

Per a aquests principis actius s'introduiran contraindicacions d'ús en pacients amb factors de risc o en tractament concomitant amb medicaments que poden perllongar l'interval QT.
.
Addicionalment, s'actualitzarà la informació en la fitxa tècnica i el prospecte sobre interaccions farmacològiques i s'inclouran com a possibles reaccions adverses prolongació de l'interval QT, taquiarritmia ventricular, síncope, torsade de pointes i insuficiència cardíaca.

2.- Fluoroquinolonas amb risc baix d'induir prolongació de l'interval QT:

..........................."levofloxacino, norfloxacino i ofloxacino".

Per a aquests principis actius s'actualitzarà en la fitxa tècnica la informació sobre precaucions d'ús i interaccions amb medicaments que poden induir la prolongació de l'interval QT. Addicionalment s'inclouran com a possibles reaccions adverses arítmia ventricular, torsade de pointes i prolongació de l'interval QT.

3.- Fluoroquinolones amb risc molt baix d'induir prolongació de l'interval QT: " enoxacino, pefloxacino, prulifloxacino i rufloxacino ".

Per a aquests principis actius no s'estableixen contraindicacions ni precaucions especials d'ocupació referent a això, encara que s'inclourà en la fitxa tècnica aquest possible risc com a advertiment i possible reacció adversa, depenent de la informació disponible per cada quinolona.

Poden consultar-se els medicaments que contenen aquests principis actius i les seves fitxes tècniques en la web de l'AEMPS, dins de la secció CIM

.

. Centre d'Informació Online de Medicaments de l'AEMPS.



.