Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 10 de gener de 2011

Utilització de Montelukast en pacients embarassades..
.
.
.
.
.
Revisió clínica de la Canadian Family Physician sobre la seguretat i l'ús de Montelukast durant l'embaràs per Gideon Koren Moumita Sarkar i Adrienne Einarson.
.
.
.
Resum i idees clau
1.- L'asma afecta negativament fins a un 8% de tots els embarassos.
..
2.- Regla dels terços: aproximadament un terç de les dones embarassades amb asma romanen estable, un terç millora, i un terç empitjora la seva condició.
.
3.- L'Asma que no es tracta condueix a un major risc de part prematur, preeclampsia, hemorràgia vaginal i hipertensió induïda per l'embaràs.
.
4.- El Montelukast sòdic té l'avantatge d'una sola dosi diària i administració oral.
.
5.- Aquest antagonista selectiu dels receptors de leucotriens disminueix l'activació del receptor de leucotriens cisteini.
.
6.- El Col·legi Americà d'Obstetras i Ginecòlegs i el Col·legi Americà d'Al·lèrgia, Asma i Immunologia suggereixen montelukast com a teràpia adyuvante eficaç en les dones embarassades els qui presenten resistència als tractaments per a l'asma, o disminució de l'eficàcia dels tractaments, que hagin estat establerts abans de l'embaràs.
..
7.- "L'exposició al montelukast durant l'embaràs no sembla augmentar el risc de malformacions majors per sobre de la línia de base del 1% al 3% en la població general.
..
8.- És important que les dones siguin tractades de forma efectiva per a l'asma durant l'embaràs per assegurar el millor resultat per a les mares.
.
.
.
.