Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 17 de febrer del 2011

Escalfar les injeccions podria eliminar el dolor


Investigadors canadencs assenyalen que les injeccions fan menys mal si s'escalfen a la temperatura corporal.
També aquests investigadors troben que la injecció d'anestèsia local pot produir menys dolor si s'escalfa previament.

Els investigadors van revisar 18 estudis en els quals van participar un total de 831 pacients i van trobar que les injeccions preescalfades conduïen a "reduccions clínicament significatives del dolor", independentment de: si l'anestèsia era tamponada o no; si la vacuna s'administrava per via subcutània o per via intradérmica, o si la quantitat injectada era gran o petita.

Les injeccions es van escalfar de diverses formes, mitjançant banys d'aigua controlats, incubadores, escalfadors de líquid, escalfadors de menjar per a bebè, una safata calentadora o un escalfador de xeringues.

Hi ha informes que alguns metges d'emergència utilitzen les mans per escalfar les injeccions, d'acord amb l'estudi publicat en línia en l'edició del 8 de febrer d'Annals of Emergency Medicine.

"Escalfar la injecció és una mesura lliure de cost que els metges d'emergència poden prendre per reduir el dolor d'una injecció", va apuntar la Dra. Anna Taddio, de la Universitat de Torontó. "Els pacients sovint tenen por de veure una agulla, però fer alguna cosa tan simple com escalfar la injecció la temperatura corporal pot convertir la part dolorosa de la visita al servei d'emergència en una mica més tolerable", va explicar Taddio. També va apuntar que les investigacions futures haurien de mirar els efectes d'escalfar l'anestèsia local per a procediments dentals i específics en els nens.  "Aquesta és un àrea en la qual un canvi petit pot fer una gran diferència per al pacient", va apuntar Taddio.


FONT: Annals of Emergency Medicine, news release, Febr. 8, 2011