Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 11 de març del 2011

Avaluació del nòdul pulmonar solitari a l´AP


A l'edició del 15 d'Octubre de 2009 de la American Family Physician hi ha una revisió clínica titulada Avaluació del nòdul pulmonar solitari per Albert Ross H i John J. Russell.

La introducció es:"Els nòduls pulmonars solitaris són troballes radiològiques comunes, en general es descobreixen per casualitat a través de la radiografia de tórax o per la tomografia del coll, el tórax i l'abdomen.







Idees Clau
1.- Els metges d'atenció primària han de decidir com dur a terme una avaluació d'un nòdul una vegada que ha estat identificat.

2.- El diagnòstic diferencial de nòduls pulmonars inclou les causes benignes i malignes.

 1.- El diàmetre de 8 mm o més,
 2.- "terra de vidre" densitat,
 3.-  vores irregulars, i
 4.- temps de duplicació entre un mes i un any suggereixen malignidad.

3.- El Col·legi Americà de Metges del Tórax va publicar recentment directrius per a l'avaluació del nòdul pulmonar solitari, basat principalment en la grandària dels nòduls i els factors de risc de càncer del pacient.

4.- Algorismes per a l'avaluació de lesions menors de 8 mm i majors de 8 mm recomanen seguir la imatge en diferents projeccions segons la pauta.

5.- La tomografia per emissió de positrons-fluorodeoxiglucosa es pot utilitzar per ajudar en la presa de decisions quan la probabilitat pretest de càncer i els resultats d'imatge són discordantes.

6.- Qualsevol pacient amb evidència d'un nòdul amb un notable creixement durant el seguiment ha de sotmetre's a una biòpsia per a la seva identificació.

7.- La raó de ser del seguiment de prop d'una lesió pulmonar que es troba per casualitat, és que la detecció i el tractament precoç del càncer de pulmó poden portar a disminuir la morbiditat i la mortalitat".


American Family Physician 80 (8) :827-831 © 2009 per l´Academia Americana de Metges de Família


Per a la revisió completa: Document
 
.
.
.
.