Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dilluns, 4 d’abril de 2011

Diagnòstic de l´HipotiroïdismeL'hipotiroïdisme és una malaltia produïda per la disminució de la producció d'hormona tiroïdal per la glàndula de la tiroide.

La tiroide és la glàndula situada aproximadament a la meitat del coll, per sota de la laringe, que és l'encarregada de produir hormones (T3 i T4), que, al seu torn, són les encarregades del funcionament de l'organisme.

L'hipotiroïdisme és una malaltia que pot produir gran nombre de símptomes i signes amb una aparició variable depenent de la gravetat i durada de la malaltia. En general es pot observar un alentiment del metabolisme amb tendència a augmentar de pes, fatiga, disminució de la resistència a l'exercici i intolerància al fred.

Físicament es pot observar una disminució de la sudoració així com la pell seca, el cabell prim i la desaparició de la part més externa de les celles. Es poden produir canvis en el to de la veu i un augment de la grandària de la llengua. L'estrenyiment i els cicles menstruals irregulars o absents també poden coexistir.Com fer una bona exploració?

Us deixo la presentació molt pràctica sobre la patologia tiroïdal de la Dra. Torrejón la nostra Endocrinòloga del H. M. Broggi.

View more presentations from miguelmolina
.

Més informació sobre patologia i actualització de  l´ Hipotiroïdisme

..
.
.
.
.

2 comentaris:

Myriam ha dit...

Hola m'agradat molt aquests espai, crec que dona una informació molt fàcil, planera i que pot interessar tan a professionals de la salut com a persones alienes a aquest món. Jo personalment he entarar perquè tinc un fill amb hipertïroidisme i crec que la informació que es apareix és fiable.

Montse ha dit...

Tot i que la vostra informació sigui fiable, penso que sempre és aconsellable la visita personalitzada.