Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dijous, 30 de juny de 2011

Actualització del tractament de l´Hipotiroïdisme


L'hipotiroïdisme pot deure's a diverses causes que produeixen una síntesi insuficient d'hormones tiroïdals, cursant amb signes i símptomes característics en ocasions; mentre que en unes altres, aquests són inespecífics o no es presenten.

Resulta més freqüent entre les dones i en la població anciana. A les àrees sense dèficit de iode, la tiroiditis autoinmune sol ser la causa més freqüent.

La importància de l'hipotiroïdisme subclínic, en el qual la simptomatologia és menys aparent o inexistent, és controvertida. En l'actualitat es discuteix tant la seva definició, com la seva significació clínica i possibles implicacions, així com les recomanacions de tractament.

El tractament de l'hipotiroïdisme consisteix en l'administració de levotiroxina sòdica que, en la majoria dels pacients, es manté de forma indefinida. La dosi ha de ser ajustada d'acord amb els nivells d'hormones tiroïdals del pacient.

Boletín Terapéutico Andaluz, editat per CADIMERecull d´articles d´interès sobre l´Hipotiroïdisme

També et poden interessar: