Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 14 de juny del 2011

Avaluació de la Agomelatina







Idees Clau
1.- Agomelatina (AG) és un antidepressiu amb un nou mecanisme d'acció, autoritzat per l'Agència Europea del Medicament (EMA) per al tractament d'episodis de depressió major (EDM) en adults.

2.- L'eficàcia d'AG enfront de placebo no s'ha demostrat de forma consistent en tots els assajos, ni a curt ni a llarg termini. Els resultats favorables obtinguts a curt termini tenen dubtosa rellevància clínica, i la seva eficàcia a llarg termini per prevenir les recaigudes és incerta.

3.- Alguns estudis amb resultats desfavorables per AG no s'han publicat, la qual cosa indica un biaix de publicació al seu favor.

4.- El perfil de seguretat d'AG presenta diferències enfront d'altres antidepressius (absència de símptomes de supressió, sota risc de disfunció sexual, menys alteracions del somni), encara que el seu benefici és qüestionable. AG s'ha associat a toxicitat hepàtica (elevació de les transaminases hepàtiques, hepatitis), per la qual cosa es requereix monitoratge de la funció hepàtica en tots els pacients tractats.

5.- El cost del tractament amb AG és de 6 a 24 vegades superior al dels antidepressius considerats de primera elecció, i la necessitat de monitorizar la funció hepàtica suposa una despesa addicional tant en recursos sanitaris com no sanitaris.

6.- Sobre la base de l'evidència disponible, AG no ha d'utilitzar-se en lloc d'antidepressius amb un perfil d'eficàcia i seguretat millor establert i amb major experiència d'ús, com són els Inhibidors Selectius de la Recaptación de Serotonina (ISRS).

7.- Els antidepressius amb major experiència d'ús i amb un perfil d'eficàcia i seguretat més establert, com els ISRS, segueixen mantenint-se com a tractament d'elecció en EDM moderada-greu.

8.- AG no ha demostrat un benefici consistent en el tractament d'EDM moderada-greu, en termes d'eficàcia ni de seguretat, i el cost mensual del tractament resulta molt superior al d'antidepressius considerats de primera elecció. En conseqüència, AG no passa de ser un antidepressiu més en l'elevat arsenal disponible.

Article original

 
 

 


També et poden interessar: