Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 15 de maig del 2012

Compte amb les fractures de falange distal del dit!


           ACORD   EXTRAJUDICIAL

Indemnització perquè una fractura no va ser controlada per un traumatòleg






El Servicio Murciano de Salud haurà d'abonar 27.000 euros a un jove de 20 anys de després d'un acord extrajudicial aconseguit "per defectuosa assistència sanitària", sol·licitant amb això les parts l'arxiu del procediment ordinari. 

L'afectat va patir el dia 19 de juliol de 2010 un traumatisme a la mà, diagnosticant-li en el seu centre de salut fractura de la tercera falange del segon dit de la mà esquerra.
En dates posteriors va acudir al seu metge de capçalera, que en cap moment li va derivar a traumatologia. 

El 31 d'agost d'aquest any, 42 dies després de la fractura, per primera vegada és vist en el servei de traumatologia d'un hospital murcià, diagnosticant rotació externa del dit i dèficit de flexió interfalàngica distal. Se li va remetre a rehabilitació de manera urgent i el pacient va patir una fractura amb rotació de la falange, requerint una reducció amb cirurgia urgent per evitar deformitats i seqüeles. Com a conseqüència d´això, va ser sotmès a dues intervencions quirúrgiques en un altre centre, l'1 de desembre de 2010 i el 7 de juny de 2011 amb posterior tractament rehabilitador amb baixa laboral i seqüeles en la mobilitat del dit.

Després de la reclamació patrimonial, el pacient va interposar demanda davant el jutjat del contenciós administratiu i després de l'estudi del cas, els traumatòlegs de l'asseguradora del SMS van reconèixer que "el control d'una fractura d'aquest tipus ha de ser realitzat per un traumatòleg" i amb almenys un control proper a la mateixa per comprovar absència de falta de reducció o desplaçament de la reducció inicial, hagués motivat el seu tractament correcte en fase més inicials.


Deixo una molt bona presentació sobre el tractament de les fractures de mans i avantbraç.




També et pot interessar: