Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 5 de juliol del 2012

Pitavastatina. El seu lloc actual en terapèutica












Idees Clau


1.- La pitavastatina és la vuitena estatina comercialitzada a l’Estat espanyol (inclosa la cerivastatina ja retirada). Redueix el colesterol LDL de forma equiparable a les estatines amb les quals s'ha comparat a dosis equipotents.

2.- La pitavastatina té un perfil d’eficàcia sobre el perfil lipídic i de seguretat similar al de la resta d’estatines, però falten estudis de morbimortalitat. El benefici obtingut més gran amb estatines està en la prevenció secundària de risc cardiovascular, població exclosa majoritàriament dels assaigs clínics de pitavastatina.

3.- Lloc en la Terapèutica

- La utilitat de les estatines en la terapèutica actual és la reducció dels nivells de colesterol associada a un descens del risc de patologia cardiovascular en prevenció primària i secundària.

- El seu lloc en terapèutica se situa en el moment que les mesures no farmacològiques no són suficients. Les indicacions esmentades no han estat avaluades amb pitavastatina i sí, en canvi, amb altres estatines. Aquest fet, juntament amb la major experiència d’ús i eficiència d’altres estatines, permet concloure que, a hores d’ara, la simvastatina continua sent el fàrmac d’elecció en el tractament de la hipercolesterolèmia.

- Si la dosi màxima de simvastatina no és suficient per assolir l’objectiu terapèutic de reducció del colesterol LDL, s’han de prescriure altres estatines amb major eficàcia i experiència d’ús que la pitavastatina.







 

També et pot interessar: