Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimarts, 15 de gener de 2013

American Diabetes Association 2013: Recomanacions per a la pràctica clínica sobre diabetis


La guia completa i actualitzada pel diagnòstic, tractament i prevenció de les complicacions de la Diabetis Mellitus.
Font: ADA 2013

Traducció del resum ejecutiu pel 2013.

Realitzada pel Dr. José Alex Casallas Osorio
Medicina Interna, Universidad Nacional de Colombia. IntraMed.


Idees Clau


1.- En el sumari de recomanacions se'ns insisteix entre altres coses amb la importància de les hipoglucèmies i d'efectuar una valoració cognitiva dels nostres pacients diabètics i alguna recomanació nova sobre vacunacions: inclouen l'hepatitis B.


2.- Sobre els valors objectiu en tensió arterial ha estat revisats per suggerir que l'objectiu de pressió arterial sistólica per a la majoria de persones amb diabetis i hipertensió ha de ser menor 140 mmHg: Unes xifres més baixes de TAS (menor130 mmHg) podria ser apropiada per a individus concrets, com a pacients més joves, si es pot aconseguir sense una sobrecàrrega de tractament farmacològic

3.- Sobre el colesterol recomanen tractament farmacològic amb estatinas independentment del seu nivell de colesterol si té antecedents personals de malaltia cardiovascular. També es recomanen en pacients majors de 40 anys amb un a més factors de risc CV: antecedents familiars de malaltia cardiovascular, hipertensió, tabaquisme o albuminuria. L'objectiu del tractament seria aconseguir LDL menor 70 mg/dl o reduccions del 30-40% dels seus valors previs.


4.- Sobre l'albuminuria recomanen (grau d'evidència A) un IECA o ARAII si l'excreccion d'albúmina urinària és major a 300 mg/dia i la força de la recomanació baixa a un grau C, de consens, en cas de valors compresos entre 30 i 299 mg/diaDOCUMENTACIÓ ANNEXA