Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimecres, 5 de juny de 2013

Primera guia integral per orientar al personal sanitari implicat en l'assistència a pacients amb gota 


 

La Sociedad Española de Reumatología (SER) publica la primera guia integral de pràctica clínica pel maneig de la gota amb la finalitat d'orientar a tot el personal sanitari implicat en l'abordatge d'aquesta patologia, la prevalença de la qual ha augmentat en els últims anys.

Aquesta guia recull tots els aspectes de diagnòstic, educació i maneig de tractaments dels pacients amb gota. Persegueix ser multidisciplinari, i per això, cobreix tots els aspectes des del punt de vista del metge reumatòleg i d'infermeria, així com d'altres especialistes implicats com a radiòlegs, nefròlegs o metges de família, sense oblidar el punt de vista del pacient.

La guia aporta múltiples avantatges, com l'evidència sobre l'avaluació (diagnòstic clínic i microscòpic, ocupació de tècniques d'imatge, etcètera); el maneig de la hiperuricemia (refractariedad al tractament, nous medicaments, actualització sobre l'ocupació de fàrmacs vells i utilització de medicaments fora de la indicació aprovada) i impacte sobre diversos aspectes com l'aparició de lesions estructurals osteoarticulars, qualitat de vida, mortalitat, etc. La prevalença de la gota ha augmentat en els últims deu anys, d'aquí la necessitat de compilar i consensuar l'evidència científica disponible en una guia.

Guía de maneig de la Gota

 
Logotipo de la guía


Descargar PDF Guía Gota


 
 
 
DOCUMENTACIÓ ANNEXA
 
 


 

1 comentari:

Jordi Mestres Lucero ha dit...

Molt interessant, ho tindré present.