Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dijous, 4 de juliol del 2013

Notificació de 6 casos confirmats de xarampió


Nous casos de Xarampió!



 







 




Idees Clau

1.- El xarampió és una malaltia vírica altament contagiosa que pot trobar-se a tot el món. La vacunació és la mesura fonamental per prevenir el xarampió. Aquesta pràctica és molt eficaç i ha comportat una davallada espectacular del nombre de casos en països desenvolupats.

2.- L’administració de la vacuna triple vírica contra el xarampió, les galteres i la rubèola és important per als individus, però també per a la comunitat, perquè elimina la malaltia.

3.- En alguns països, els programes de vacunació són incomplets i la malaltia pot transmetre’s fàcilment per mitjà dels viatgers internacionals.

4.- A data 02.07.2013 s’han notificat un total de 6 casos confirmats de xarampió. El possible vincle entre alguns dels casos amb edats entre 23-40 anys es relaciona amb el 20th International Festival of Advanced Músic and New Media Art SONAR Barcelona que va tenir lloc durant els dies 13-16 de Juny al recinte de Montjuïc i Fira Gran Via de l’Hospitalet.

5.- Cap cas estava vacunat amb vacuna Triple vírica; 2 dels casos són de procedència estrangera.

6.- Des de 1 de Gener fins el 30 de Juny del 2013 s’havien notificat un total de 10 casos de xarampió importats o relacionats amb casos importats.

7.- Per tal d’evitar al màxim l’aparició de nous casos es recorda que davant de qualsevol malalt sospitós cal l’aïllament respiratori.

8.- Recordeu que anteriors brots van afectar a nens i adults, i que una de les principals formes de contagi va ser nosocomial, sobretot a partir de les sales d’espera dels centres sanitaris.















 
INFORMACIÓ ANNEXA
Entrades relacionades