Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 30 d’agost de 2013

Actualització de les alopècies: molt bona presentació!


Font original: VILETANOS Blog docent del C.S. Son Serra-La Vileta (Palma de Mallorca).
El Dr Renato Bonarriba (R4 MFiC) tracta el tema de les alopècies. Fa un repàs des de l'etiopatogenia fins al seu tractament. Molt bona presentació.Idees Clau:

1. Les alopècies més freqüents són l'alopècia androgènica i l'alopècia areata.

 2. L'alopècia areata es presenta més freqüentment en gent jove. Són signes de mal pronòstic l'inici precoç, la presència de plaques olifásiques (que afecten a la vora del pèl), i la presència de múltiples plaques des del principi.

 3. Al voltant del 10% dels pacients amb alopècia areata tenen malaltia tiroïdal associada. Es recomana determinar TSH i Anticossos antitiroïdals en aquests malalts, especialment si són nens.

 4. L'alopècia areata es caracteritza per plaques sense pèl, sense descamació i sense cicatriu, que conserven tots els orificis fol·liculars. A l'interior de les plaques s'observen pèls pelàdics o el signe d'admiració.

 5. L'alopècia androgènica es caracteritza per una pèrdua difusa del cabell de predomini a les àrees androgèniques (regió parietal i recessió frontotemporal en l'home).

 6. Es pot produir la progressió de l'alopècia androgènica en les seves fases inicials amb l'ús del minoxidil tòpic i amb finasterida oral. 
 
 
 
 
 
 
 
Enllaços d'interès: