Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 30 d’agost del 2013

Actualització de les alopècies: molt bona presentació!






Font original: VILETANOS Blog docent del C.S. Son Serra-La Vileta (Palma de Mallorca).
El Dr Renato Bonarriba (R4 MFiC) tracta el tema de les alopècies. Fa un repàs des de l'etiopatogenia fins al seu tractament. Molt bona presentació.



Idees Clau:

1. Les alopècies més freqüents són l'alopècia androgènica i l'alopècia areata.

 2. L'alopècia areata es presenta més freqüentment en gent jove. Són signes de mal pronòstic l'inici precoç, la presència de plaques olifásiques (que afecten a la vora del pèl), i la presència de múltiples plaques des del principi.

 3. Al voltant del 10% dels pacients amb alopècia areata tenen malaltia tiroïdal associada. Es recomana determinar TSH i Anticossos antitiroïdals en aquests malalts, especialment si són nens.

 4. L'alopècia areata es caracteritza per plaques sense pèl, sense descamació i sense cicatriu, que conserven tots els orificis fol·liculars. A l'interior de les plaques s'observen pèls pelàdics o el signe d'admiració.

 5. L'alopècia androgènica es caracteritza per una pèrdua difusa del cabell de predomini a les àrees androgèniques (regió parietal i recessió frontotemporal en l'home).

 6. Es pot produir la progressió de l'alopècia androgènica en les seves fases inicials amb l'ús del minoxidil tòpic i amb finasterida oral. 
 
 
 
 
 
 
 
Enllaços d'interès: