Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimecres, 29 de gener de 2014

Tos Ferina en les dones embarassades: Programa de Vacunacions de l´Agència de Salut Pública de Catalunya

El gran percentatge de casos en infants menors de 6 mesos, juntament amb el fet que en aquesta edat es concentren els casos greus i les hospitalitzacions, aconsella dur a terme estratègies per protegir els lactants durant els primers mesos de vida.


Idee Clau

Pautes de vacunació de les dones embarassades: 

Indicacions de la vacuna dTpa (antidiftèrica, antitetànica, antipertússica acel·lular de concentració antigènica reduïda) en dones embarassades:  Amb l’objectiu d’incrementar el pas transplacentari d’anticossos, es recomana administrar  una dosi de vacuna dTpa a totes les dones embarassades, preferentment entre la setmana 27 i 36 de gestació. Tanmateix, la vacuna pot ser administrada en qualsevol  moment de l’embaràs. 

Cal indicar la revacunació amb dTpa en cada gestació, independentment del temps  transcorregut entre la última dosis de la vacuna del tètanus-diftèria (Td) o de dTpa, i d’haver  estat vacunada en una gestació anterior. 
Autors:  Alba Vilajeliu, Luis Urbiztondo, Montserrat Martínez, Joan Batalla, Carmen CabezasRECULL DE DOCUMENTACIÓ ANNEXA I D´INTERÈS SOBRE LA TOS FERINA