Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dilluns, 7 de març de 2016

Baixar de 140 la pressió sistòlica augmenta la mortalitat en els diabètics tipus 2!

tension-arterial-limite-en-diabeticos


Ser diabètic pot anar associat a patir de pressió arterial alta, de manera que hi ha un risc significatiu de sofrir de malalties cardiovasculars. Si bé el tractament antihipertensiu redueix el risc i la mortalitat cardiovascular, per sota de cert límit de pressió sistòlica en els diabètics, en comptes de disminuir-ho, ho augmenta.

Un recent estudi dut a terme per investigadors de la Universitat d'Umeå (Suècia), i publicat el 25 de febrer de 2016 en la revista British Medical Journal (BMJ), refereix que el tractament antihipertensiu pot incrementar el risc de mortalitat per causes cardiovasculars en els diabètics amb una pressió arterial sistòlica de base (PAS) inferior a 140 mil·límetres de mercuri (mmHg) amb una tendència cap a un major risc de mortalitat per totes les causes.


Article