Breu descripció

Eina de GESTIÓ INTEGRAL de la Consulta del Metge de Família.

Disposa de 4 apartats fonamentals:

1.- Kioskomed: resum pràctic i presentacions de les últimes entrades dels blocs docents de Medicina de Família.
2.- CAP WEB Formació: on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, tècniques, interpretació de proves, formació del professional, multitud de cercadors sobre MBE... etc.
3.- L´Escriptori Clínic: Una font d´actualització sanitària i indispensable pel dia a dia.
4.- La Consulta WEB: on tracta de temes d´informació i links d´interés. Cercador per pacients i familiars tractan de facilitar el empowerment de la persona.
El Metabuscador d´Informació Sanitària

El Metabuscador

Loading

dimecres, 29 de juny de 2016

Infart agut de miocardi associat a l'ús de terazosina oral

Resultat d'imatges de INFARTO

Situació Clínica

Infart agut de miocardi associat a l'ús de terazosina oral en presència de cardiopatia estructural predisponente.

Descrivim el cas d'un home de 71 anys d'edat, que va presentar un infart agut de miocardi a causa de l'obstrucció dinàmica del tracte de sortida del ventricle esquerre induïda per la terazosina. Després de rebre aquesta medicació el pacient va presentar un síncope i posteriorment angina de pit. L'electrocardiograma va evidenciar ones Q i sobreelevación del segment ST en les derivacions precordials i inferiors. L'angiografía coronària va evidenciar una oclusió crònica de l'artèria descendent anterior i l'ecocardiograma Doppler va revelar aquinesia apical, segments basals hiperdinàmics, moviment anterior sistòlic de la vàlvula mitraI i obstrucció dinàmica del tracte de sortida del ventricle esquerre. L'administració intravenosa de sèrum fisiològic i atenolol va determinar una clara millora clínica. 

Un infart agut de miocardi hemodinàmic va ser el resultat de la caiguda de la pressió de perfusió coronària en un pacient amb disminució crònica de la reserva coronària.

Resultat d'imatges de document