Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 27 d’abril del 2009

Un programa informàtic permet als discapacitats controlar el ratolí de l'ordinador

Un programa informàtic permet als discapacitats controlar el ratolí de l'ordinador

L'aplicació, d'un estudiant de Tarragona, es pot descarregar gratuïtament



Programa Enable Viacam: http://eviacam.sourceforge.net/eviacam_es.html



Les persones amb mobilitat de braços reduïda o nul·la podran accedir a una informació en la qual fins ara no tenien accés gràcies al programa informàtic anomenat Enable Viacam que permet controlar el punter del ratolí de l'ordinador amb moviments del cap.



L'aplicació es pot utilitzar a qualsevol ordinador convencional i sol requereix d'una web.

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha presentat el projecte que va sorgir fa més de sis anys fruit del treball de final de carrera d'un estudiant de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Cèsar Mauri.
Gràcies a la subvenció del govern de 66.500 euros, ja es pot descarregar gratuïtament a través de la pàgina web de l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral.

El programa, amb 1.200 descàrregues des del seu accés lliure el gener, pot utilitzar-se amb Linux o Windows i ja està disponible en cinc idiomes: català, castellà, gallec, anglès i italià.


Aprofitant els mateixos mètodes, Mauri ha posat en marxa un altre projecte dirigit a les persones amb paràlisi cerebral. El nou sistema, també utilitza els moviments capturats a través de la càmera web per reproduir imatges i sons. "Permet ser un canal d'expressió amb l'objectiu de divertir", ha informat el creador.

El projecte està inclòs en una línia d'ajuts per a la promoció de l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació entre el col·lectiu amb discapacitats físiques i psíquiques."És un treball molt important a l'hora de garantir la igualtat d'oportunitats i evitar la fractura digital", ha manifestat el conseller de Governació, Jordi Ausàs, que ha reconegut que la tecnologia "ha de permetre superar desigualtats i estar present en tots els col·lectius de la societat".

Font: F. Roca