Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 9 de març del 2010

Fluoxetina el primer mes d'embaràs: augment del risc de malformacions congènites cardiovasculars


Una bona entrada de "Hemos leido..." els Farmacèutics de València.

Antidepressius en embaràs? Sí, però només i quan la gravetat de la pacient ho justifiqui!



.
.
.


Fluoxetina el primer mes d'embaràs: augment del risc de malformacions congènites cardiovasculars

L'agències europees de medicaments (pag. 4-5) han avaluat les dades disponibles en l'actualitat sobre possible risc de malformacions congènites cardiovasculars associat amb l'ús de fluoxetina durant el primer trimestre de l'embaràs després de la publicació en 2008 d'un estudi multicèntric, prospectiu i controlat que suggeria una possible associació causal entre les anomalies cardiovasculars en el primer trimestre i l'exposició a la fluoxetina.

Per això es va encarregar al titular de l'autorització de comercialització innovador de fluoxetina un metanálisis de les dades epidemiològiques disponibles sobre el risc de malformacions congènites i en particular sobre els defectes cardíacs.

Després de la revisió dels resultats d'aquest metanálisis, que va incloure nou estudis, i sembla que que les dades suggereixen que existeix un increment de risc de naixement amb defectes cardiovasculars quan s'utilitza fluoxetina durant el primer trimestre d'embaràs.

El risc d'aquesta associació s'ha estimat en aproximadament un 2/100, davant la taxa estimada en la població general d'aproximadament un 1/100.

S'ha considerat que aquest lleuger increment de risc s'ha de valorar davant el risc de no tractar la depressió en l'embaràs, per la qual cosa no s'ha introduït una contraindicació.
.
En conseqüència, l'AEMPS actualitzarà amb aquesta nova informació les fitxes tècniques i prospectes dels medicaments que contenen fluoxetina.

Font: Hemos leido...
.
.
.
. .