Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimecres, 17 de març del 2010

Incidència de càncer en pacients diagnosticats amb tromboflebitis superficial idiopàtica

La Tromboflebitis superficial no està associada amb el càncer ocult

.
.
.
.
.


Investigadors holandesos han examinat la incidència de càncer en pacients diagnosticats amb tromboflebitis superficial idiopàtica.
.
Els pacients i els controls van ser identificats a través de registres mèdics de 5 centres d'atenció primària a Ámsterdam.
.
La taxa de morbiditat estandarditzada va ser determinada usant la data de registre de càncer Holandès.
.
Resultats
Van ser identificat un nombre total de 277 pacients amb tromboflebitis superficial, dels quals 250 pacients no tenien càncer a l'inici de l'estudi.
.
En 5 d'aquests 250 pacients (2%), van ser diagnosticat un nou tumor maligne dins dels dos anys després de la seva tromboflebitis superficial comparat amb el 2% en el grup control.
.
La taxa de morbiditat estandarditzada va ser d'1,1.
.
Es va observar un episodi recurrent de tromboflebitis superficial en 18 dels 250 pacients i en 1 pacient es va diagnosticar càncer dins dels 24 mesos després del seu primer episodi de tromboflebitis superficial".
.
Conclusions
Un simple episodi de tromboflebitis superficial espontània diagnosticada per un metge de família no està associat amb un increment de risc de càncer posterior.
.

No es va trobar relació entre tromboflebitis superficial espontània i càncer posterior, la qual cosa suggereix als metges familiars que No és necessari considerar un estudi diagnòstic de malignitat en aquests pacients.
.
.

Resum complet

Annals of Family Medicine 8:47-50, gener 2010 © 2010 Annals de Medicina Familiar Inc .
Frederiek F. van Doormaal, Selma Atalay, Henk J. Brouwer, Eit-Frits van der Velde, Harry R. Büller, y Henk C. van Weert.

.
.
.