Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dimarts, 8 de juny del 2010

L´Infecció per H1N1 en embarassades. Noves dades.

 
 

gran preocupació quan va sorgir per primera vegada, però informes posteriors van trobar que és menys letal que el que es pensava.


Encara persisteix la preocupació quant al seu letalidat en pacients embarassades.
.

Metges investigadors dels EE.UU van tractar de caracteritzar la severitat de la malaltia de la grip A (H1N1) 2009 i qualsevol vincle amb el tractament antiviral precoç entre les dones embarassades.
.
Van utilitzar dades transmeses al Centre per al Control i Prevenció de Malalties dels Estats Units (CDC), amb aparició dels símptomes d'abril a desembre de 2009 en dones embarassades.
.
Resultats
"Hem rebut informes sobre 788 dones embarassades als Estats Units amb grip A (H1N1) 2009, amb aparició dels símptomes d'abril a setembre de 2009.
.
Entre elles, 30 van morir (5% del total reportat de grip A H1N1 de les morts en aquest període).
.
De 509 dones hospitalitzades, 115 (22,6%) van ser ingressades en UCI.
.
Les dones embarassades amb tractament més de 4 dies després de l'inici de símptomes van ser més propenses a ser admeses en una unitat de cures intensives (56,9% vs 9,4%, RR 6.0) que aquelles tractades dins de dos dies després de l'aparició dels símptomes.
.
Només una mort es va produir en una pacient que va rebre tractament en el termini de 2 dies d'inici dels símptomes.
.
L'actualització d'aquestes dades amb vigilància permanent de la CDC d'ingrés en UCI i morts entre les dones embarassades amb aparició dels símptomes fins al 31 de desembre de 2009, van identificar un addicional de 165 dones per a un total de 280 dones que van ingressar en UCI, 56 de les quals van morir.
.
De les morts, 4 van ocórrer en el primer trimestre (7,1%), 15 en el segon (26,8%), i 36 en el tercer (64,3%).
.
Conclusions
"Els investigadors van concloure: "Les dones embarassades tenen un risc desproporcionadament alt de mortalitat per la grip A (H1N1) 2009. "
.
"Entre les dones embarassades amb grip A (H1N1) 2009 notificades als CDC, el tractament antiviral precoç sembla estar associat amb menys ingressos en una unitat de cures intensives i de la mortalitat."
.
"Aquest estudi reafirma la importància de la detecció precoç i el tractament antiviral per a l'influenza pandèmica A H1N1 en pacients embarassades."

Per al resum complet
.
.
.