Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

divendres, 31 de desembre del 2010

Modificacions de la llei de mesures contra el tabac






Resum Informatiu






Llei que modifica la Llei 28/2005, de 26 de desembre, de mesures sanitàries enfront del tabaquisme i reguladora de la venda, el subministrament, el consum i la publicitat dels productes del tabac

El 21 de desembre es va aprovar en sessió plenària al Congrés de Diputats la nova llei que modificarà a partir del 2 de gener 2011 la Llei 28/2005.

Atesos els terminis breus entre l’aprovació d’aquesta nova llei i l’entrada en vigor, sembla oportú de fer-ne conèixer alguns aspectes als sectors que estiguin afectats pels canvis aprovats, per tal de facilitar-ne el compliment.

Centres residencials per a persones grans o amb discapacitat. No es pot fumar a les habitacions ni en les zones comunes. Podran habilitar una zona per a fumadors, només per a residents, amb ventilació independent.

Establiments psiquiàtrics. Els centres de mitja i llarga estada poden deixar fumar als pacients a les zones exteriors a l’aire lliure, o bé en una sala tancada habilitada que ha de tenir ventilació independent.

Centres sanitaris. Es prohibeix fumar en la totalitat dels centres sanitaris, incloent-hi els espais a l’aire lliure o coberts dins dels seus recintes.

Centres universitaris i de formació d’adults. Es prohibeix totalment fumar en els recintes tancats. Poden permetre fumar en els espais a l’aire lliure, excepte als accessos immediats als edificis i a les voravies que els envolten.

Hotels i hostals. Es prohibeix fumar a tots els espais tancats. Es poden reservar fins al 30% de les habitacions per a hostes fumadors, sempre que estiguin separades de les altres, que siguin sempre les mateixes habitacions i que disposin de ventilació independent.

Bars i restaurants. Es prohibeix fumar a tots els espais tancats. Es permet fumar als espais a l’aire lliure, que queden definits com aquells espais no coberts, o bé els que estiguin coberts però tinguin un màxim de dues parets, murs o paraments laterals.

Casinos, bingos i sales de festa. Es prohibeix fumar a tots els espais tancats. Es permet fumar als espais a l’aire lliure.

Aeroports i estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Es prohibeix totalment fumar a tots els espais que no estiguin a l’aire lliure, inclosos bars, restaurants i altres establiments.