Informació del COMB.
L’hospital Sant Joan de Déu i AppCircus van organitzar Appsonhealth, una jornada dedicada a les aplicacions de smartphones i tablets orientades a salut. Amb la vista posada en els pacients, els professionals de la salut i els desenvolupadors, experts internacionals van transmetre la seva experiència i coneixement. A més, es va celebrar el concurs AppsCircus, que va escollir la millor aplicació entre 11 per participar en el certamen internacional de París.
Chia Hwu, CEO de qubop, va explicar quines són les característiques del mercat de les aplicacions (apps), en quant al sector sanitari i a les diferents plataformes. Va donar a més, algunes estratègies a l’hora de desenvolupar una aplicació i deixant clar quina ha de ser la filosofia del producte: senzillesa, rapidesa i millora de la vida del pacient i/o el professional.
Després d’escoltar Hwu sobre el sector, es van posar sobre la taula les necessitats de metges i pacients en una taula rodona amb representats hospitals. “We are in the middle of a mobile revolution” va ser la idea clau que van presentar els components de la taula. Els metges i pacients estan en el camí, aprenent quines són les oportunitats d’aquesta tecnologia. Espanya és el 5è país en l’ús de smartphones i un 20% del metges ja disposen d’un ipad. Els telèfons i tabletes poden ajudar sobretot en el diagnòstic i prescripcions. I el que pot ser més important, els pacients ja ho estan demandant.
Quan es va parlar de la implantació d’aquesta tecnologia als hospitals, va sortir el paper de l’administració. Segons la taula, aquesta ha de ser qui creï els ponts entre hospitals i l’atenció primària, i implementar l’ús de les TIC. Així, els professionals estaran més animats utilitzar-les i a prescriure apps. Tothom ha d’estar convençut, es va concloure, i metges i infermeria han d’educar-se en aquesta tecnologia.
Les altres xerrades i taules van estar orientades al màrqueting, a la monetització de les aplicacions, i a veure quins són els camins del sector amb l’experiència de diferents iniciatives en salut, com estar a prop dels professionals i pacients per comprendre les seves necessitats, com va explicar Lekshmy Parameswaran, de Fuelfor.
Per tancar el dia, es va celebrar AppCircus, un concurs que es fa a diferents països i que en appsonhealth tenia com a premi portar una aplicació al concurs internacional de París. L’aplicació guanyadora va ser “inShape Moms”, amb exercicis, vídeos i xarxa social per embarassades.
Les aplicacions presentades:
• Universal Doctor: Traductor de frases sanitàries per facilitar la comunicació metge-pacient en l’estranger.
• Tweri: Geolocalització per a pacients amb alzheimer.
• iDoc24: Servei de telemedicina dermatològica de forma anònima.
• Ablah: Facilitar la comunicació de les persones amb autisme o dificultats amb la parla, mitjançant la relació d’una imatge amb un text. L’aplicació reprodueix la paraula.
• VitaDock: Gestor de dades biomèdiques, com la pressió, mitjançat dispositius externs.
• inShape Moms. Guanyadora. Exercicis, vídeos i xarxa social per embarassades.
• WithBaby: Monitorització de nadons mitjançant una càmera, amb visió nocturna. Medeix el soroll, la temperatura i la humitat.
• Social Diabetes: Planificador de diabetis.
• Helptalk: Ajuda a la comunicació de pacients amb ventilació mecànica.
• iPVoidingDiary: Control de l’orina per a persones amb pèrdues.
• Doctordoctor: Comunitat on trobar metges i compartir l’opinió al respecte.
Si voleu veure els tweets que es van fer: #appsonhealth
També et pot interessar:
1 comentari:
NOSALTRES EN ELX TENIM UN PROJECTE AMB TELEFONICA DE TELEMONITORIZACIO DE CRONICS FENT US DEL SMARTPHONE AMB SEGUIMENT EN PRIMARIA I CREC QUE SE VOL QUE ESTOS DISPOSITIUS SE INCORPOREN TOTALMENT A LA NOSTRA VIDA EN TOTS ELS AMBITS LO QUE NO SEC ES COM TROBAREM ELS DINERS AMB LA CRISIS.
MANOLO SANCHEZ
METGEDELRAVAL ELX
Publica un comentari a l'entrada