No va haver-hi infracció de la lex Artis
L'alt tribunal recorda que existeix una obligació de mitjans i no de resultats
Idea clau
Compte amb l´ús de corticoides oftàlmics i els seus efectes secundaris com la micosis corneal i la hipertensió ocular
Resum
La Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem ha desestimat un recurs interposat per una pacient, contra una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en considerar que els metges intervinents en una assistència sanitària no van incórrer en mala praxi ja que van donar a cada moment el tractament oportú.
Quan li va ser diagnosticada al malalt la uveítis que patia, se li va proporcionar una teràpia correcta que va incloure l'ús de corticoides tòpics. A més, la sentencia assenyala que les uveítis recurrents tenen mal pronòstic, i que l'ús de corticoides tant locals com a generals, no està exempt de complicacions, sobretot la sobreinfecció per fongs com va ocórrer en aquest cas, en que la la micosis corneal antibiòtica per evitar una sobreinfecció bacteriana es va dur a terme. Segons l'informe, la micosis corneal ha de considerar-se com una complicació secundària a l'ús de corticoides, que possiblement va provocar la hipertensió ocular.
Tenint en compte aquests fets, la Sala arriba a la conclusió que la pacient va rebre en tot moment l'assistència mèdica adequada a la lex artis.
L'evolució desfavorable d'una patologia i el desencadenant de complicacions inevitables, malgrat els successius tractaments, no suposen una infracció dels protocols establerts i l'alt tribunal recorda que existeix una obligació és de mitjans i no de resultats.
Per tant, en el present cas, no s'ha concorregut cap fet perquè hagi de declarar-se la responsabilitat de l'Administració i el deure reparar la lesió produïda, ja que el que va ocórrer va ser una evolució normal de la malaltia.
També et pot interessar:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada