Breu descripció


Vols informació?

El Metacercador d´Informació Sanitària


El Metabuscador

Loading

dilluns, 13 d’agost del 2012

L´ús de calci associat a vitamina D: augmenta el risc cardiovascular?... i tenen cap benefici?


En aquest treball es presenten les dades dels estudis i revisions sistemàtiques actualitzades que han causat l'alarma sobre l'increment del risc cardiovascular associat amb l'ús suplements de calci.



A més per contraposar els beneficis, s'han buscat revisions sistemàtiques sobre l'eficàcia dels suplements de calci en la prevenció de fractures. Es van fer cerques en TRIP database i en Pubmed, actualitzades a 4 d'abril de 2012.






Idees Clau

1.- Hi ha dades que indiquen que els suplements de calci puguin augmentar el risc cardiovascular, però aquests són poc consistents pel que fa a l'ús de calci associat a vitamina D.  Per tant, el calci pot augmentar el risc cardiovascular (però associat a vitamina D no és clar).

2.- No cal suplementar a qui no té deficiència. No hi ha proves que els suplements de calci aportin cap benefici a persones amb un consum dietètic adequat.

3.- La vitamina D en absència es suplements de calci no ha demostrat eficàcia en la prevenció de fractures (RR nova fractura = 1,01; 0,93-1,09), (RR fractura de maluc = 1,15; 0,99-1,33) .

4-- En l'assaig WHI CaD l'ús de calci més vitamina D es va associar a una major risc de càlculs renals (HR = 1,17; 1,02-1,34) (0,35% enfront a 0,30% al any) 10 [NNH = 261; 143-1000 després de 7 anys en tractament].

5.- En persones menors de 70 anys i amb un consum dietètic adequat, els suplements de calci no han demostrat eficàcia en la prevenció de fractures.

6.- La menopausa no és una indicació per a l'ús de calci.

7.- Els ancians fràgils, especialment dones que no surten del domicili, són els que poden beneficiar de la intervenció.

8.- Les dades de factura de maluc i de risc cardiovascular recolzen l'ús associat a vitamina D.











També et pot interessar: