El Social Media ja està present en tots els àmbits de la societat, inclosos els relacionats amb la ciència o la salut.
L'estudi publicat en el Journal of Medical Internet Research mostra que 1 de cada 4 metges consulta diverses vegades al dia les xarxes socials amb la intenció d'obtenir informació mèdica.
Idees Clau
1.- Les xarxes socials són una plataforma de difusió de contingut, el 14% les utilitza diàriament per aportar nova informació.
.
2.- Van participar 485 oncòlegs i metges d'atenció primària.
3.- El 61% revisa setmanalment els seus perfils socials. El 46% publica nou contingut.
4.- L'ús que els metges fan dels mitjans socials és principalment específic per a la seva professió. De fet, més de la meitat dels enquestats van indicar que freqüenten comunitats destinades únicament per a metges, mentre que un escàs 7% utilitza Twitter.
5.- Es oncòlegs es van mostrar especialment interessats a conèixer els últims avanços, mentre que els metges d'atenció primària van reconèixer que interactuen amb altres companys per mantenir el contacte i compartir coneixements i experiències.
6.- Aproximadament el 60% dels enquestats va descriure a les xarxes sòcia com un canal beneficiós, interessant i útil per estar informat i obtenir contingut de qualitat, alhora que fàcil d'utilitzar.
7.- Per a altres professionals, les xarxes socials actuaven com a mitjà per atendre als seus pacients d'una manera més eficient, millorant així la qualitat del servei. Aquesta actitud positiva o negativa enfront dels canals 2.0 no depèn del sexe o edat dels metges, sinó de la seva apreciació personal enfront dels mateixos.
8.- Destaca el fet que aquests professionals no se sentin especialment atrets per les xarxes socials convencionals, com Facebook o Twitter, sinó que prefereixen els seus canals especialitzats.
També et pot interessar:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada